Oljefondet krympet med ett statsbudsjett

Statens pensjonsfond utland fikk i første kvartal 2020 en avkastning på -14,6 prosent, tilsvarende -1.350 milliarder kroner.

TAPTE STORT: Statens pensjonsfond utland, også kjent som oljefondet, fikk seg en knekk i avkastningen i første kvartal i år. Her med avtroppende oljefondsjef Yngve Slyngstad og sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TAPTE STORT: Statens pensjonsfond utland, også kjent som oljefondet, fikk seg en knekk i avkastningen i første kvartal i år. Her med avtroppende oljefondsjef Yngve Slyngstad og sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avkastningen på fondets aksjeinvesteringer var -21,1 prosent, og avkastningen på renteinvesteringene var 1,3 prosent. Avkastningen på investeringene i unotert eiendom var 0,4 prosent, opplyser oljefondet i en pressemelding torsdag.

Fondet publiserte 2. april foreløpige tall for første kvartal. Avkastningen på investeringene i unotert eiendom var i den foreløpige presentasjonen ikke oppdatert med verdivurderinger av eiendommene for første kvartal.

Dette er nå inkludert i endelige tall, ifølge pressemeldingen.

Norges Bank skriver at det var noe større uskikkerhet knyttet til de foreløpige tallene på grunn av de store svingninger i markedet rundt kvartalsslutt.

- Avkastningen uttrykt i kroner er korrigert fra -1171 milliarder kroner til -1350 milliarder kroner, mens fondets verdiendring som skyldes svekkelse av den norske kronen er korrigert tilsvarende fra 1147 milliarder kroner til 1327 milliarder kroner.

Markedsverdien av fondet sank med 90 milliarder kroner til 9.998 milliarder kroner.

Børsen kommer med mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer