Oljefondet med ny rekord

Oljefond-sjef Yngve Slyngstad sier han tror rekorden blir stående lenge.

NY REKORD: Oljefondsjef Yngve Slyngstad tror den nye rekorden blir stående lenge. Etter nesten tolv år i jobben går han av som leder for oljefondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NY REKORD: Oljefondsjef Yngve Slyngstad tror den nye rekorden blir stående lenge. Etter nesten tolv år i jobben går han av som leder for oljefondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oljefondet har tjent 1800 milliarder i år. Det er ny rekord, skriver NRK.

- 350 000 i avkastning per innbygger. Det er desidert det beste året i fondets historie, sier Yngve Slyngstad, administrerende direktør i Statens pensjonsfond utland.

Til statskanalen sier oljefondsjefen at han tror rekorden blir stående lenge.

Historisk milepæl

I oktober nådde oljefondet en milepæl da det nådde 10 000 milliarder kroner, på dagen 50 år etter Ekofisk-funnet, som startet det norske oljeeventyret.

Den gang kunne nyhetsbyrået Bloomberg melde at flere personer kontakter oljefondet direkte for å sjekke om de kunne ta ut «sin andel».

Noen ber om å få ta ut hele «sin andel», som tilsvarer i underkant av to millioner til hver av landets 5,3 millioner innbyggere. NBIM får også mindre seriøse henvendelser fra folk som ber om noen kroner så de kan kjøpe seg en brus.

- Det er hyggelig at folk involverer seg og at de er kjent med at dette fondet tilhører alle, sa Marthe Skaar, presseansvarlig i NBIM, til Bloomberg den gang.

Tror på norsk etterfølger

Kort tid etter milpælen kom også nyheten om at Yngve Slyngstad (56) går av som leder av oljefondet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer