Oljefondet og Nicolai Tangen har investert i samme selskaper

Nicolai Tangens forvaltningsselskap AKO Capital har investert i mange av de samme selskapene som oljefondet, viser en gjennomgang gjort av Aftenposten.

SAMMENFALLENDE INVESTERINGER: Nicolai Tangen er påtroppende leder i oljefondet. Hans eget selskap og oljefondet har investert i mange av de samme selskapene. Foto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix
SAMMENFALLENDE INVESTERINGER: Nicolai Tangen er påtroppende leder i oljefondet. Hans eget selskap og oljefondet har investert i mange av de samme selskapene. Foto: Nina E. Rangøy / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med at Nicolai Tangen skal tiltre som ny leder for oljefondet har han levert en liste til Norges Bank over hvilke selskaper AKO Capital har investert i.

KONTROVERSER: Nicolai Tangen fikk jobben som sjef for oljefondet 26. mars 2020, men det har vært mye støy rundt den nye sjefen. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

På listen står det 57 selskaper. Det norske oljefondet hadde ved årsskiftet også investeringer i samtlige av disse, skriver Aftenposten.

Professor i finans ved Norges Handelshøyskole (NHH), Thore Johnsen, sier han ikke er overrasket over sammenfallet og mener de overlappende investeringene i seg selv ikke er et betydelig problem.

– Man må sikre at det ikke deles informasjon om eventuelle investeringsendringer i oljefondet som vil tilflyte AKO gjennom Tangen. Han kan ikke vite om den aktive forvaltningen som vil kunne skje i fremtiden, sier Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer