Revidert nasjonalbudsjett

Oljepengebruk overrasker: - Framstår merkelig

Oljepengebruken anslås til 352,2 milliarder kroner i 2022. Det skaper reaksjoner.

Regjeringen legger frem revidert nasjonalbudsjett. Få siste nytt på Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokka 10.45 legger Støre-regjeringen fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett (RNB) for 2022. Det er ventet at krisepenger, som er utløst av pandemi, strømkrise og krigen i Ukraina, nå må dekkes inn.

I det reviderte budsjettet blir hovedtallene for norsk økonomi og regjeringens syn på gjennomføringen av den økonomiske politikken oppdatert.

Regjeringen, som har varslet store innstramminger, la fram økonomiske nøkkeltall klokka 08.00.

I en pressemelding kommer det fram at oljepengebruken anslås til 352,2 milliarder kroner i 2022. Det er om lag 30 milliarder kroner mindre enn før revidert budsjett, men fortsatt om lag 30 milliarder kroner høyere enn anslaget i regjeringens tilleggsproposisjon fra i fjor høst.

Elisabeth Holvik, sjeføkonom i Sparebank 1 til Børsen, mener anslaget knyttet til oljepengebruken er bekymringsfull.

- Selv om oljepengebruken holder seg under handlingsregelen, så har vi lagt oss på en veldig høy oljepengebruk som andel av økonomien. Så det kunne vært verre, men vi er på en bekymringsfull vei med at stadig mer av økonomien er oljepenger, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer