Oljeprisen hentet seg inn etter totalkollaps

Prisen på amerikansk råolje hentet seg inn igjen ved børsåpning i Asia natt til tirsdag norsk tid, og er ikke lenger i minus.

Motiva-raffineriet i Port Arthur i Texas er det største oljeraffineriet i Nord-Amerika. Illustrasjonsfoto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix
Motiva-raffineriet i Port Arthur i Texas er det største oljeraffineriet i Nord-Amerika. Illustrasjonsfoto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Prisen på amerikansk råolje hentet seg inn igjen ved børsåpning i Asia natt til tirsdag norsk tid, og er ikke lenger i minus.

Et fat WTI-olje økte tirsdag med hele 102.71 prosent til 1 dollar fatet.

Det skjer etter en totalkollaps i oljemarkedet mandag hvor oljeprodusenter måtte betale over 37 dollar fatet for å bli kvitt oljen. Årsaken er at de amerikanske oljelagrene er i ferd med å bli fulle som følge av lav etterspørsel etter at coronapandemien rammet verden.

Prisen på olje av typen West Texas Intermediate (WTI) var den laveste siden 1983, da denne kontraktstypen debuterte, skriver Financial Times.

Så sent som i januar kostet amerikansk lettolje over 60 dollar fatet.

I mellomtiden har ekstreme tiltak mot coronapandemien i en rekke land fått store deler av økonomien til å stanse opp. Ikke minst påvirkes behovet for olje av at store deler av flytrafikken er stanset.

Nordsjøoljen åpnet tirsdag med en økning på 1,37 prosent til 25,92 dollar fatet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer