Volodymyr Zelenskyj

Oljeprisen stuper etter intervju

President Volodymyr Zelenskyj sine uttalelser til en tysk avis påvirker oljeprisene markant.

INTERVJUET: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte til den tyske avisa Bild at de var klare til å inngå et kompromiss med Russland. Foto: Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB

INTERVJUET: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte til den tyske avisa Bild at de var klare til å inngå et kompromiss med Russland. Foto: Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB

Vis mer
Publisert

Onsdag ettermiddag falt oljeprisen med ti dollar på ti minutter.

Det melder Bloomberg.

Det skjer etter at Ukraina sa at de var klare til å inngå kompromiss med Russland under et intervju med den tyske avisa Bild.

- I hver forhandling er målet mitt å avslutte krigen med Russland. Og jeg er også klar til å ta visse skritt, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til avisa.

– Kompromisser kan inngås, men de må ikke være et svik mot landet mitt. Og den andre siden må også være villig til å inngå kompromisser – det er derfor de kalles kompromisser, legger han til.

Kort tid etter stupte oljeprisen, ifølge E24 I 19-tida onsdag ligger prisen rundt 115 dollar fatet.

Prisen på olje er likevel på sitt høyeste siden 2014.

- 240 dollar fatet

Tidligere onsdag fortalte oljeanalytiker Bjørnar Tonhaugen i Rystad Energy i en fersk og dyster markedsrapport at oljeprisene kan nå et skyhøyt nivå i løpet av sommeren.

- Oljeprisene kan nå 240 dollar fatet til sommeren, i et «worst-case scenario», dersom vestlige land ruller ut sanksjoner mot Russlands oljeeksport for full kraft, sa analytikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer