Oljeprisene opp etter Opec-avtale

Oljeprisene snur etter at Opec fikk på plass en avtale om produksjonskutt. Analytikere er likevel bekymret for at kuttene ikke er kraftige nok.

Den bredere S&P 500-indeksen åpnet ned 1,54 prosent etter nyheten om at Opec-enigheten om produksjonskutt for olje ikke nådde nivået som var håpet. Illustrasjonsfoto: Eric Gay / AP / NTB scanpix
Den bredere S&P 500-indeksen åpnet ned 1,54 prosent etter nyheten om at Opec-enigheten om produksjonskutt for olje ikke nådde nivået som var håpet. Illustrasjonsfoto: Eric Gay / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den bredere S&P 500-indeksen åpnet helt innledningsvis ned 1,54 prosent etter nyheten om at Opec-enigheten om produksjonskutt for olje ikke nådde nivået som var håpet, men så snudde handelen.

Mandag ble et fat amerikansk WTI-olje handlet for 24,52 dollar, opp 7,7 prosent på børsene i Asia, mens et fat nordsjøolje gikk for 33,08 dollar fatet, opp 5 prosent.

Opec-medlemmene og gruppens samarbeidsland ble enige om kutt i oljeproduksjonen i et videomøte søndag. I en pressemelding etter møtet heter det at kuttet blir på 9,7 millioner fat per dag fra 1. mai og til og med juni, noe som ville vært regnet som solid jafs i produksjonen før det nye koronaviruset påvirket oljeforbruket i verden.

Utsettelse

Kuttet tilsvarer det som var omkring en tidel av den globale forsyningen i tiden før koronapandemien rammet og lammet verdensøkonomien.

- Dette er i det minste en midlertidig lettelse for energinæringen og den globale økonomien. Denne industrien er for stor til la stoppe opp og alliansen tok ansvar med denne avtale, sier analysesjef Per Magnus Nysveen i Rystad Energy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer