Stortingsvalget 2021

Oljerefser MDG-Lan: - Arrogant

MDG-topp Lan Marie Berg langet ut med ramsalt kritikk av klimarapport mens presentasjonen fortsatt pågikk.

SLAKTET RAPPORT: Lan Marie Berg (MDG) gikk hardt ut mot klimarapporten fra Rystad Energy. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLAKTET RAPPORT: Lan Marie Berg (MDG) gikk hardt ut mot klimarapporten fra Rystad Energy. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Både MDG-Lan og Naturvernforbundet kaller klimarapporten et bestillingsverk fra oljelobbyen.

Konklusjonen er i alle fall på oppdragsgiverens side. Et kutt i produksjonen av olje og gass på norsk sokkel vil samlet sett kunne gi høyere globale CO₂-utslipp, skriver Rystad Energy i rapporten, som er laget på oppdrag fra arbeidsgiver- og interesseforeningen Norsk olje og gass.

- Denne rapporten har null troverdighet. Dette er ikke fagfellevurdert forskning, men et bestillingsverk kjøpt og betalt av oljelobbyen, for å avspore klimadebatten to uker før valget, sa MDG-toppen til Dagbladets finansnettsted Børsen mens presentasjonen fortsatt pågikk i NHOs hovedkvarter på Majorstuen.

- Alle kunder, rak rygg

Administrerende direktør i Rystad Energy, Jarand Rystad, avviser anklagene blankt. Han peker på at de lager rapporter for en rekke ulike kunder, også miljøorganisasjoner.

- Vi gjør rapporter for bransjer over hele verden, og vi har mange kunder som er disse store miljøorganisasjonene. De bruker våre data hele tida.

- Jeg kan ikke ringe til Rystad Energy og bestille et resultat?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer