Oljesmurt oppgang på Oslo Børs

Prisløft på olje dyttet Oslo Børs i pluss fra start. Hovedindeksen endte opp 1,63 prosent.

LØFT: Børsen åpner med oppgang torsdag. Foto: Lars Eivind Bones
LØFT: Børsen åpner med oppgang torsdag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs fulgte en oppsving i oljeprisen etter den brutale starten på uka, og endte opp 1,63 prosent til 750,14 poeng torsdag.

Equinor-aksjen steg med 1,31 prosent, mens Aker BP fikk en opptur på 7,11 prosent torsdag.

Mandag opplevde verden en historisk kollaps i prisen på amerikansk råolje. Prisen på nordsjøolje falt også dramatisk. Torsdag morgen lå et fat nordsjøolje på 22,6 dollar fatet, noe som er opp nær 9 prosent fra onsdagens nivåer.

Prisen har siden vært relativt stabil og ligger ved stengetid på Oslo Børs på 22,4 dollar, som er opp 8,25 prosent.

Dramatisk fall

Til tross for dagens opptur, er hovedindeksen på Oslo Børs ned 19,47 prosent siden nyttår.

Det dramatiske fallet settes i direkte sammenheng med coronapandemien som har lammet store deler av økonomien verden over.

Dagens store vinner på Oslo Børs var bioteknologiselskapet Biotec Pharmacon, som mandag steg med hele 52,15 prosent etter at selskapet la fram svært hyggelige kvartalstall torsdag.

Selskapet viste i en børsmelding til et resultat før skatt på 13,7 millioner for første kvartal i år, mot minus 5,3 milliarder i samme periode i 2019.

Amerikansk opptur

Wall Street endte opp med 2,4 prosent i snitt onsdag. Et løft i oljeprisene, krisepakke og positive selskapsresultater bidro til oppgangen.

Industriindeksen Dow Jones steg med 2 prosent, den teknologitunge Nasdaq-børsen med 2,8 prosent og den brede S & P 500-indeksen 2,3 prosent.

De stigende aksjekursene knyttes også til at den amerikanske Kongressen nærmer seg enighet om en ny krisepakke på 500 milliarder dollar for å redde amerikansk økonomi fra ringvirkningene av coronautbruddet.

I natt var det også en oppgang på 0,7 prosent i snitt på de asiatiske børsene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer