Jobst Kayser-Eichberg:

Ølmilliardær er død

Jobst Kayser-Eichberg var en tysk ølkjempe. Han døde brått søndag.

RIK PÅ ØL: Jobst Kayser-Eichberg (t.v) døde søndag. Her fra Oktoberfest i 2003 - med ølet Löwenbrau som han da eide. Foto: Eventpress Herrmann / Imago / NTB
RIK PÅ ØL: Jobst Kayser-Eichberg (t.v) døde søndag. Her fra Oktoberfest i 2003 - med ølet Löwenbrau som han da eide. Foto: Eventpress Herrmann / Imago / NTB Vis mer
Publisert

Jobst Kayser-Eichberg, som var en kjempe i tysk ølindustri, døde søndag 82 år gammel. Det skriver den tyske avisa Bild.

Kayser-Eichberg gjorde seg til milliardær ved å drive det tyske bryggeriet Spaten-Löwenbräu-Franziskaner, som produserte en rekke kjente ølmerker i landet.

- Det begynte med hjertesvikt. Så oppdaget legene at han hadde skrumplever. Han døde av omfattende organsvikt, omgitt av familien. Han ble behandlet på lindrende avdeling, og personalet gjorde det veldig, veldig verdig og vakkert, sier enka, Mariana Kayser-Eichberg, til avisa.

Hun forklarer at han var klar i hodet til det siste, og at det hele gikk veldig raskt.

- Vi er alle dypt sjokkert. Men det var godt for ham at han ikke måtte lide lenge.

Kayser-Eichberg etterlater seg også fire barn.

Spaten og Löwenbräu er blant landets eldste og mest kjente ølmerker, og er blant de seks bryggeriene som har lov til å selge øl under Oktoberfest.

Den avdøde milliardæren kom seg inn på eiersiden til Spaten etter å ha giftet seg med Mariana, fra den mektige familien som eide ølbryggeriet med samme navn. Etter hvert steg han i gradene, og samlet flere store bryggerier under selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.