Jobst Kayser-Eichberg:

Ølmilliardær er død

Jobst Kayser-Eichberg var en tysk ølkjempe. Han døde brått søndag.

RIK PÅ ØL: Jobst Kayser-Eichberg (t.v) døde søndag. Her fra Oktoberfest i 2003 - med ølet Löwenbrau som han da eide. Foto: Eventpress Herrmann / Imago / NTB
RIK PÅ ØL: Jobst Kayser-Eichberg (t.v) døde søndag. Her fra Oktoberfest i 2003 - med ølet Löwenbrau som han da eide. Foto: Eventpress Herrmann / Imago / NTB Vis mer
Publisert

Jobst Kayser-Eichberg, som var en kjempe i tysk ølindustri, døde søndag 82 år gammel. Det skriver den tyske avisa Bild.

Kayser-Eichberg gjorde seg til milliardær ved å drive det tyske bryggeriet Spaten-Löwenbräu-Franziskaner, som produserte en rekke kjente ølmerker i landet.

- Det begynte med hjertesvikt. Så oppdaget legene at han hadde skrumplever. Han døde av omfattende organsvikt, omgitt av familien. Han ble behandlet på lindrende avdeling, og personalet gjorde det veldig, veldig verdig og vakkert, sier enka, Mariana Kayser-Eichberg, til avisa.

Hun forklarer at han var klar i hodet til det siste, og at det hele gikk veldig raskt.

- Vi er alle dypt sjokkert. Men det var godt for ham at han ikke måtte lide lenge.

Kayser-Eichberg etterlater seg også fire barn.

Spaten og Löwenbräu er blant landets eldste og mest kjente ølmerker, og er blant de seks bryggeriene som har lov til å selge øl under Oktoberfest.

Nå er antatte levninger fra personene om bord på ubåten «Titan» funnet på havets dyp og fraktes til land sammen med vrakrester.
 Video: AP. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Den avdøde milliardæren kom seg inn på eiersiden til Spaten etter å ha giftet seg med Mariana, fra den mektige familien som eide ølbryggeriet med samme navn. Etter hvert steg han i gradene, og samlet flere store bryggerier under selskapet.

I 2003 solgte han bryggeridelen av forretningen til ølgiganten Anheuser Busch Inbev, og sikret familieformuen i eiendom, skriver Bild.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer