Sverige diskuterer skjenketider

Øltørste svensker lar seg ikke stoppe

- Det som tidligere skulle konsumeres over flere timer er nå blitt mer konsentrert.

Foto: Janerik Henriksson, TT / Reuters / NTB
Foto: Janerik Henriksson, TT / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Svenskene er rett og slett blitt slappere til å følge coronarestriksjonene, skal vi tro rapportene fra landets hovedstad Stockholm.

Og det kan det være gode grunner til å gjøre. Smittebildet i landet viser en økende trend og presset på sykehusene rapporteres nå å være på høyde med tilstandene fra i fjor vår.

Samtidig - og det er her alarmen kanskje bør gå - viser det seg at skjenketidene har utløst en ny drikketrend i nabolandet.

- Flertallet har begynt å drikke tidligere og i raskere tempo. Det som tidligere skulle konsumeres over flere timer er nå blitt mer konsentrert, heter det i en rapport fra fylkesnemnda for Stockholm, skriver Aftonbladet.

Det er svenskenes mattilsyn, som har ansvar for å utføre kontroll med at smittevernregler og avstandskontroll følges, som rapporterer om den nye drikketrenden.

Et forbud mot å skjenke alkohol etter klokka 20 har ført til færre besøkende på restaurantene, men de som kommer gir oftere uttrykk for irritasjon når de blir irettesatt for smittevernbrudd, ifølge rapportene.

Tilsynet vurderer at hovedstadsborgernes etterfølgelse av smittevernreglene har gått fra høy til middels, skriver Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.