Invasjonen av Ukraina:

Om havneforbud: Vurderer tilpasninger

EU innfører havneforbud for russiske fartøy fra 16. april. Norge vurderer om det er nødvendig med tilpasninger, sier Nærings- og fiskeridepartementet.

SER PÅ HAVNEFORBUD: Forbud mot å legge til havn i Norge for russiske fartøy er blant det regjeringen nå har oppe til vurdering. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SER PÅ HAVNEFORBUD: Forbud mot å legge til havn i Norge for russiske fartøy er blant det regjeringen nå har oppe til vurdering. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helga innførte EU den femte sanksjonspakka mot Russland. Den inkluderer blant annet forbud mot import av russisk kull og vodka.

I tillegg har de vedtatt det omdiskuterte innreiseforbudet mot russiske fartøy i havner i EU. Unntakene er medisin, mat, energi og humanitære formål.

Utestengelsen fra havnene gjelder fra 16. april.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa for et par uker siden at det var uaktuelt for Norge å stenge havnene for russiske fartøy. Seinere forklarte han at Norge vil følge EU, men at det var viktig å videreføre det norsk-russiske fiskerisamarbeidet.

Mandag sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran til Børsen at regjeringen tar sikte på å innføre den femte sanksjonspakka fra EU.

- Regjeringen har hatt en klar linje gjennom hele krisa om at vi står sammen med EU og andre land for å sikre at sanksjonene treffer sterkt og effektivt. Vi tar sikte på å gjennomføre EUs femte sanksjonspakke i norsk rett og vurderer om det er nødvendig med tilpasninger for Norge.

Det er særlig havneforbudet som er krevende for Norge, med tanke på fiskerisamarbeidet med Russland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer