Stendi-saken

Omsorgsgigant dømt: - Brakseier

Velferdsselskapet Stendi må betale 24,1 millioner kroner til 22 omsorgsarbeidere som krevde ansettelse.

JUBEL: Fagforbundets leder Mette Nord kaller Stendi-dommen en brakseier. Foto: Gorm Kallestad / NTB
JUBEL: Fagforbundets leder Mette Nord kaller Stendi-dommen en brakseier. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stendi er dømt til å betale 22 omsorgsarbeidere 24,1 millioner kroner i erstatning av Borgarting lagmannsrett. Omsorgsgiganten må også dekke saksøkernes omkostninger på 17,5 millioner kroner.

Retten har gitt omsorgsarbeiderne medhold i at de hele tiden har vært arbeidstakere, og ikke innleide som konsulenter. I tingretten fikk de bare en delvis seier, noe som førte til at den dommen ble anket til lagmannsretten.

- Brakseier

Saksøkerne har jobbet for Stendi (tidligere Aleris) som omsorgsarbeidere for mennesker med problemer knyttet til rus, psykiatri og nedsatt funksjonsevne.

LOs største forbund, Fagforbundet, har kalt Stendi-saken for en av de viktigste arbeidslivssakene noensinne ført for en norsk rett.

- Dette er brakseier for våre medlemmer som har kjempet denne kampen i to rettsinstanser. Men det er også en uhyre viktig seier for Fagforbundet og andre som arbeider for et anstendig og regulert arbeidsliv, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Vurderer anke

Stendi kommenterer dommen slik i en uttalelse som er lagt ut på selskapets nettside:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer