Petter Stordalen:

Omstridt detalj: - Over mitt lønnsnivå

Petter Stordalen har investert enorme summer i opprustningen av sitt nye luksushotell Sommerro i Oslo. Én omstridt detalj blir likevel bevart.

PRESTISJEPROSJEKT: Petter Stordalen kunne omsider åpne dørene til Sommerro torsdag. Reporter: Linn-Christin Marthinussen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Vi håper vi havner på rundt 2,5 milliarder kroner. At vi havner under? Neppe. Men det er klart, det koster å restaurere alt dette. It’s all in the details!, sier Petter Stordalen (59) til Børsen og slår ut armene.

Torsdag var forretningsmannen til stede under åpningen av prestisjeprosjektet Sommerro - der hotellkongen spiller en sentral investorrolle.

I hjertet av fasjonable Frogner er det investert enorme summer i opprustningen av det ærverdige bygget fra 1931. Trekkplasterne er overdådige suiter, egen velværeavdeling, moderne treningsfasiliteter, seks restauranter, samt en tilhørende villa.

Ikke i mål

Selve kronjuvelen sies å være en sirkelformet takrestaurant over to etasjer.

- Har dere kommet i mål med alt?

- Svaret er nei. For det er et hav av detaljer, fortsetter Stordalen.

Én av disse detaljene, som har fått mange til å sperre opp øynene, er det fasjonable byggets hakekors-porter.

- Uønsket medieoppmerksomhet

Debatten rundt den omstridte smijernsporten er ikke ny. Men da oppussingen skulle gå i gang for fire år siden, tok enkelte til orde for at Stordalen burde gjøre «alle» en tjeneste: Å dumpe dem for godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer