Omstridt investor satte prisrekord

Skal være den dyreste leiligheten som har blitt solgt på Hovden.

MANGE MILLIONER: Mikael Lade Rønes' toppleilighet på Alpin Lodge på Hovden er omsider solgt. Foto: Hans Nøstdahl / Image Day
MANGE MILLIONER: Mikael Lade Rønes' toppleilighet på Alpin Lodge på Hovden er omsider solgt. Foto: Hans Nøstdahl / Image Day Vis mer
Publisert

I 2020 kjøpte Grimstad-investor Mikael Lade Rønes en leilighet for 12 millioner kroner i vinterparadis på Hovden. Knappe tre år seinere har fritidseiendommen fått nye eiere.

- Jeg er fornøyd med prisen og salget, sier Mikael Lade Rønes til Børsen.

Ifølge Fædrelandsvennen har toppleiligheten fått hvile lenge i markedet med en prisantydning på 15,9 millioner kroner. Salgssummen endte til slutt på 14 millioner - som ifølge avisa skal være prisrekord i området.

Tatt pant i leiligheten

Fire terrasser og en naturrik utsikt til side: Ifølge Agderposten og Fædrelandsvennen har toppleiligheten vært sentral i en rettstvist mellom Rønes og laksemilliardær Helge Gåsø.

Sistnevnte hadde gjennom Gåsø Næringsutvikling AS begjært Rønes' selskap Global AS konkurs. Bakgrunnen er ubetalt gjeld i 20-millionersklassen til Gåsø, skriver Fædrelandsvennen.

Ifølge tinglyste dokumenter har Gåsø tatt pant i leiligheten og en annen eiendom i Grimstad. Beløpet lyder 29 millioner kroner.

- Gode avtaler

Overfor Børsen antyder Rønes at han føler seg trygg på å kunne innfri resterende krav til Gåsø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer