Nato-land:

Ønsker oligarker velkommen: - Litt skakkjørt

Blir advart om at gevinsten kan bli kortvarig.

ANKOM: Abramovitsjs yacht ankom nylig Tyrkia. Foto: Yoruk Isik / Reuters / NTB
ANKOM: Abramovitsjs yacht ankom nylig Tyrkia. Foto: Yoruk Isik / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De massive straffetiltakene innført av EU, USA og Storbritannia gjør livet stadig surere for russiske oligarker i Vesten.

De London-baserte oligarkene Mikhail Fridman og Petr Aven er blant dem som har gått ut i media i fortvilelse over sin nye hverdag, som «over natta» ble ganske annerledes.

NATO-land: - Velkommen

Mens den vestlige skulderen overfor sanksjonerte russiske rikinger forblir iskald, er oligarkene med sine gigantiske formuer på jakt etter et nytt hjem.

Et land som nå posisjonerer seg som en gjestfri vert, er Tyrkia, skriver CNBC.

- Hvis russiske oligarker, eller noen russiske statsborgere ønsker å besøke Tyrkia, kan de selvfølgelig det, sa landets utenriksminister Mevlut Cavusoglo, lørdag, ifølge Reuters.

Han la til at oligarkene er velkomne til å gjøre forretninger i landet, så lenge det er i tråd med internasjonale lover.

Nato-landet Tyrkia har sterke bånd til både Russland og Ukraina. Landet har foreløpig ikke sluttet seg til de vestlige sanksjonene mot russiske oligarker.

Advares

Flere spekulerer på om landet, som ikke er medlem EU, nå aktivt oppfordrer de svartelistede milliardærene til å gjøre investeringer i landet - i et forsøk på å styrke landets vanskeligstilte økonomi, ifølge CNBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer