- Ønsker stabilitet, ikke jojo-åpning

Ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold hadde håpet at grensene til Sverige ble holdt stengt. Når de nå likevel åpner, ber han nordmenn om å ta med smittevernreglene over grensa.

BEKYMRET: Ordfører i Indre Østfold kommune Saxe Frøshaug mener nordmenn mister den gode kø-kulturen når de er på kjøpesentre i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEKYMRET: Ordfører i Indre Østfold kommune Saxe Frøshaug mener nordmenn mister den gode kø-kulturen når de er på kjøpesentre i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fra midnatt kunne du igjen krysse grensa til Sverige og harryhandle uten å havne i ti dagers karantene.

Regionene Värmland, Örebro, Södermanland, Gotland, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten og Norrbotten er nå gule.

Saxe Frøshaug er ordfører i kommunen Indre Østfold. Han synes ikke en grenseåpning nå er noen god id.

- Jeg hadde jo håpet på at grensene skulle være stengt ei tid. Jeg mener vi trenger mer stabilitet rundt dette og før vi åpner opp. Det å åpne og stenge fra uke til uke, og det jojo-prinsippet der, ønsker vi ikke.

I august ble Indre Østfold, som bare er kort vei unna svenskegrensa ved overgangen til Töcksfors. rammet av et utbrudd, med mange smittede. Kommunen valgte å stenge ned alt i ei uke for å gjenvinne kontroll.

- Vi er redd dette blir en gjentakelse av sist. Også da grensene åpnet forrige gang var det lave smittetall i Sverige. Likevel fikk vi utbruddet, sier Frøshaug.

Mister køkultur

Ordføreren sier han er opptatt av at svenskene i seg selv ikke er trusselen.

- Det er vel så mye nordmenn som mister køkultur og stimler sammen på kjøpesentre på andre siden av grensa, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer