Ønsket hemmelighold rundt Tangens søknad

Hovedstyret i Norges Bank forsvarer valget av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet.

KONTROVERSER: Nicolai Tangen fikk jobben som sjef for oljefondet 26. mars 2020, men det har vært mye støy rundt den nye sjefen. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror alle skjønner at det å ha uro rundt en ansettelse ikke er heldig for noen organisasjon - heller ikke Norges Bank.

Det sa leder i representantskapet i Norges Bank, Julie Brodtkorb, til NTB etter et møte med sentralbanksjef Øystein Olsen for én uke siden.

Etter flere dager med mediestorm rundt et mye omtalt eliteseminar, arrangert av oljefondets påtroppende sjef Nicolai Tangen i november i fjor, måtte Olsen forklare seg for representantskapet i Norges Bank om ansettelsesprosessen forrige onsdag.

Representantskapet, hvis oppgave er å føre tilsyn med driften av Norges Bank og med oljefondet, slo seg ikke til ro med svarene. De overleverte derfor en liste med ti konkrete spørsmål som sentralbanksjefen må svare på.

Fristen gikk ut i går kveld, og klokka 10.00 i dag ble svarene offentliggjort av Norges Bank.

- Den beste kandidaten

Der framgår det blant annet at Norges Banks hovedstyre forsvarer valget av Nicolai Tangen som ny sjef i oljefondet.

I svaret skriver hovedstyret blant annet at «Nicolai Tangen var den beste kandidaten».

«Vedtaket om å ansette Nicolai Tangen som ny leder av NBIM var resultatet av et bredt søk etter kandidater og en grundig rekrutteringsprosess. Hovedstyret mener at Nicolai Tangen er et riktig valg», heter det i brevet som er signert av sentralbanksjef Øystein Olsen og Birger Vikøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer