Restaurant «Under»:

Oppdaget lekkasje

Omtrent to liter sjøvann i timen skal ha lekket inn i verdens største undervannsrestaurant. - Ikke dramatisk, forteller restauranteier.

HOLDER ÅPENT: En midlertidig løsning skal ha stoppet lekkasjen og restauranten holder fortsatt åpent. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
HOLDER ÅPENT: En midlertidig løsning skal ha stoppet lekkasjen og restauranten holder fortsatt åpent. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Restauranten «Under», som åpnet i 2019, er kjent over hele verden som verdens største, og Europas eneste, undervannsrestaurant.

Restauranten, kjent for sine kulinariske opplevelse og spektakulære utsikt, er plassert hele fem meter under havoverflaten.

Nylig skal imidlertid restauranten ha møtt på problemer da det i vinter ble oppdaget en lekkasje fra det enorme vinduet i restauranten. Det melder Fædrelandsvennen.

Ifølge avisa ble det oppdaget at det lakk sjøvann inn ved vinduet hvor man som gjest kan se både fisker, seler og andre sjødyr svømme forbi mens man nyter et Michelin-belønnet måltid.

- Ikke fare

I mai skal Arbeidstilsynet ha etterspurt informasjon etter et varsel om at det foregikk arbeid under vann ved restauranten, viser dokumenter Fædrelandsvennen har fått innsyn i.

Eier av restauranten Stig Ubostad skal ha bekreftet at det var oppdaget sjøvann på innsida av det verdenskjente vinduet.

I et svar fra Ubostad til Arbeidstilsynet i Juni skriver han at det skal ha lekket inn et par liter sjøvann i timen og at restaurantens leverandør Reynolds polymer i USA ble kontaktet for en vurdering.

«Det ble raskt konkludert med at det ikke var fare for personale eller gjester», heter det videre i svaret fra restauranteieren.

Pumper skal sikre at vannet automatisk føres tilbake til der det kommer fra.

- Det er tett nå, lekkasjen er midlertidig fikset, sier restauranteieren til Fædrelandsvennen, som legger til at det ikke skal være noe dramatikk i forbindelsen med lekkasjen.

Det skal angivelig ha vært pakningen rundt vinduet som viste seg å ikke være tett.

Punget ut

Allerede flere måneder før restauranten åpnet våren 2019 sto tusenvis av nordmenn på venteliste for å få nyte den kortreiste maten på Europas eneste undersjøiske restaurant.

Tilbake i 2018 skrev Dagbladet at investorene bak restauranten håpet den ville sette Sørlandet på kartet, og skal ha punget ut 45 millioner kroner.

Det enorme vinduet veier hele 12,3 tonn og er 10,8 ganger 3,4 meter stort. I tillegg er det konstruert for å tåle det nordiske klimaet og temperaturforandringene i havet.

Ifølge dokumentene Fædrelandsvennen har fått innsyn i skal leverandøren i USA ha tatt ansvaret for lekkasjen - som nå har blitt en garantisak.

Foreløpig er det planlagt arbeid med vinduet i september, men Ubostad bekrefter til avisa at restauranten kan holde åpent mens arbeidet pågår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer