Oppdaget skjulte kamera på toalettene

Varehusgiganten opplyser at de tar grep etter sjokkfunnet.

UNDERSØKER: Ansatte ved Ikeas distribusjonssenter i Peterborough i England er opprørt etter funnet av overvåkningskameraer. Dette bildet er tatt utenfor Ikeas varehus i Southampton. Foto: NTB
UNDERSØKER: Ansatte ved Ikeas distribusjonssenter i Peterborough i England er opprørt etter funnet av overvåkningskameraer. Dette bildet er tatt utenfor Ikeas varehus i Southampton. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ikea har satt i gang interne undersøkelser etter at ansatte oppdaget skjulte overvåkningskameraer på toalettene ved distribusjonssenteret i Peterborough i England.

Det skriver Peterborough Telegraph, gjengitt av Independent. Ifølge avisa var kameraene gjemt bak panel i taket, men som følge av strømbrudd, ble en av de ansatte oppmerksom på et infrarødt lys over ett av toalettene.

Da ble det slått alarm.

Installert i 2015

Etter en nærmere inspeksjon ble det klart at overvåkningskameraene var installert både på kvinne- og herretoalettene. Det har fått flere av de ansatte til å reagere kraftig.

Ifølge en talsperson for varehusgiganten ble kameraene installert for seks år siden. Ikea understreker imidlertid at de ikke er i bruk.

- I 2015, for å opprettholde en sikker arbeidsplass for alle medarbeidere, ble det installert overvåkningskameraer i taket på toalettene og i garderobeskapene, samt i korridorene utenfor disse rommene, sier en talsperson for Ikea til Independent.

Varehusgiganten opplyser at de har tatt grep og fjernet samtlige kameraer som er funnet.

- Vi har forståelse for at dette kan oppleves urovekkende, og vi tilbyr derfor støtte til våre medarbeidere på stedet.

ANMELDES: En pornografisk video av en kvinne på en Ikea i Kina har gått viralt på nettet. Video: Pornhub. Vis mer

Dom i Frankrike

Oppdagelsen ved Peterborough kommer få måneder etter at den franske avdelingen av Ikea ble idømt en bot på 1 million euro for å ha overvåket og spionert på ansatte og jobbsøkere mellom 2009 og 2012.

Boten tilsvarer drøyt 10 millioner kroner. Aktor la ned påstand om 2 millioner euro i bot da saken gikk for retten i sommer.

Ifølge aktoratet begynte spionasjen tidlig på 2000-tallet, men rettssaken konsentrerte seg om perioden 2009-2012, skrev Reuters i juni.

Den tidligere sjefen for Ikeas franske avdeling, Jean-Louis Baillot, ble dømt til to års betinget fengsel, samt en bot på 500 000 kroner. Tidligere direktør for risikostyring, Jean-François Paris, ble idømt halvannet års betinget fengsel og en bot på 100 000 kroner.

Ni andre i toppledelsen og fire politibetjenter var også tiltalt. En toppsjef og enkelte andre ble frifunnet, mens noen fikk en betinget dom.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer