Oppdaget skjulte kamera på toalettene

Varehusgiganten opplyser at de tar grep etter sjokkfunnet.

UNDERSØKER: Ansatte ved Ikeas distribusjonssenter i Peterborough i England er opprørt etter funnet av overvåkningskameraer. Dette bildet er tatt utenfor Ikeas varehus i Southampton. Foto: NTB
UNDERSØKER: Ansatte ved Ikeas distribusjonssenter i Peterborough i England er opprørt etter funnet av overvåkningskameraer. Dette bildet er tatt utenfor Ikeas varehus i Southampton. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Ikea har satt i gang interne undersøkelser etter at ansatte oppdaget skjulte overvåkningskameraer på toalettene ved distribusjonssenteret i Peterborough i England.

Det skriver Peterborough Telegraph, gjengitt av Independent. Ifølge avisa var kameraene gjemt bak panel i taket, men som følge av strømbrudd, ble en av de ansatte oppmerksom på et infrarødt lys over ett av toalettene.

Da ble det slått alarm.

Installert i 2015

Etter en nærmere inspeksjon ble det klart at overvåkningskameraene var installert både på kvinne- og herretoalettene. Det har fått flere av de ansatte til å reagere kraftig.

Ifølge en talsperson for varehusgiganten ble kameraene installert for seks år siden. Ikea understreker imidlertid at de ikke er i bruk.

- I 2015, for å opprettholde en sikker arbeidsplass for alle medarbeidere, ble det installert overvåkningskameraer i taket på toalettene og i garderobeskapene, samt i korridorene utenfor disse rommene, sier en talsperson for Ikea til Independent.

Varehusgiganten opplyser at de har tatt grep og fjernet samtlige kameraer som er funnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer