Oppdal innfører hastetiltak

Innfører skjenkestopp og stenger kommunens skisenter.

STENGER: Det innføres hastetiltak i Oppdal kommune tirsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB
STENGER: Det innføres hastetiltak i Oppdal kommune tirsdag kveld. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha vært i dialog med Statsforvalter, fylkeslege og folkehelseinstitutt, har kommunelegen i Oppdal tirsdag ettermiddag i medhold av smittevernloven brukt hastekompetansen og innført lokale tiltak i forskrift.

- Årsaken er at vi har flere smittetilfeller med ukjent smittekilde, og da kan det potensielt være mer smitte i samfunnet enn vi har oppdaget. Derfor er det helt nødvendig å innføre strenge tiltak nå.

Det sier ordfører i Oppdal kommune, Geir Arild Espnes, til Børsen.

Stenger ned

Alle offentlige virksomheter, inkludert serveringssteder, skisentre, treningssentre og kultursentre, må derfor stenge.

Det innføres full skjenkestopp, samt forbud mot arrangementer og påbud om bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst to meters avstand. I tillegg blir det påbudt med hjemmekontor for alle som har mulighet.

Forskriften trer i kraft natt til onsdag og vil i første omgang vare til og med 24. mars.

- Vi vil gjøre en ny vurdering av situasjonen neste uke. Dersom vi ikke finner smittekilden, eller ser en betydelig nedgang i antall smittede, må vi vurdere å videreføre tiltakene til over påske, sier ordføreren til Børsen.

Mutantsmitte

Kommunen har den siste uka testet nærmere 200 hver dag. De siste dagene har 10 personer testet positivt for covid-19.

Tidligere i dag bekreftet mikrobiologisk avdeling på St. Olavs sykehus at alle de sju som testet positivt for covid-19 forrige uke er smittet av den britiske virusmutasjonen.

- Jeg er bekymret for situasjonen kommunen nå står i. Vi vet at muterte virusvarianter smitter raskere og lettere enn det opprinnelige viruset. Derfor er det viktig å handle tidlig for å få kontroll på situasjonen, sier Espnes.

Coronagruppa oppfordrer alle til å holde god avstand til hverandre, og ha svært lav terskel for å teste seg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer