Oppfordrer Raymond:
- Åpne uteserveringene

Restaurant- og bareier Torgeir Ambriz Standal mener det er for mye fokus på skjenkingen. Med aktiviteten finværet fører med seg, etterlyser han at Oslos restauranter kan få bidra til en gradvis gjenåpning av byen ved å åpne uteserveringene.

SAMLES UTE: I det varme vårværet og med de strenge smittevernreglene i Oslo, er det mange som har samlet seg utendørs. Her fra St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB
SAMLES UTE: I det varme vårværet og med de strenge smittevernreglene i Oslo, er det mange som har samlet seg utendørs. Her fra St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette har provosert meg veldig, sier daglig leder av Jose's Taco & Quesedilla bar i Oslo, Torgeir Ambriz Standal, til Børsen.

Denne helga, som forrige, har mange Oslo-borgere strømmet ut i finværet.

Men mens parkene er fulle av folk som vil nyte finværet, må uteserveringene holde stengt.

Når Børsen slår på tråden, har Standal nettopp kommet fra restauranten som ligger på Vulkan. I dette området sitter folk nå på benker, på fortauskanter og i trapper, forklarer han.

Standal savner en skikkelig begrunnelse fra Oslo byråd på hvorfor ikke byens restauranter kan få ta del i en gradvis gjenåpning av byen ved å åpne utserveringene, og mener for mye fokus blir lagt på skjenkinga.

Det var Avisa Oslo som først omtalte saken.

Vil åpne- uten alkohol

- Jeg forstår nødvendigheten av tiltakene og jeg forstår at man har måttet stenge alt for å senke mobiliteten i befolkningen. Men nå er den mobiliteten der uansett i dette finværet. Da forstår jeg ikke hvorfor vi ikke kan få åpne utserveringene, sier Standal til Børsen.

Han ønsker at Oslos restauranter sakte, men sikkert kan få starte med en gradvis gjenåpning ved å åpne utserveringene - uten å servere alkohol.

VIL ÅPNE UTESERVERINGEN: Daglig leder av Jose's Taco & Quesedilla bar på Vulkan i Oslo, Torgeir Ambriz Standal, oppfordrer Oslos byråd om å tillate at restauranter åpner uteserveringene. Foto: Privat
VIL ÅPNE UTESERVERINGEN: Daglig leder av Jose's Taco & Quesedilla bar på Vulkan i Oslo, Torgeir Ambriz Standal, oppfordrer Oslos byråd om å tillate at restauranter åpner uteserveringene. Foto: Privat Vis mer

Han mener mye fokus, også i mediene, er på alle steder rundt om i landet som nå har fått åpne alkoholserveringa.

Selv har han forståelse for problematikken rundt skjenking og at dette kanskje må vente noe lenger i hovedstaden.

- Jeg er enig i at skjenking er et helt eget spørsmål. Men vi en restaurant med mange ansatte. Selv om vi har åpent for take-away, har vi omkring 80 prosent omsetningsfall. Hadde vi åpnet utserveringene, kunne vi tatt mange ansatte tilbake igjen på jobb. Åpning dreier seg om mye mer en skjenking, sier Standal.

Serveringsstedene har gjentatte ganger fått skryt for å ta smittevernet på alvor av byrådsleder Raymon Johansen.

Nå skulle Standal ønske at de igjen kunne få vist at smittevernsrutinene er på plass.

- På en utservering har vi antibac, vi kan sørge for avstanden mellom folk og er gode på å sørge for at de øvrige smitteverntiltakene overholdes, sier han til Børsen.

UENIGE: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen inviterer helse- og omsorgsminister Bent Høie til debatt. Video: NTB. Vis mer

- Bruk huet!

Standal mener coronasituasjonen har vist en ny trend hos byens befolkning. Nå er folk er ivrige etter å gå på restaurant, selv om man ikke kan drikke alkohol til maten.

Han har derfor god tro på at folk ville tatt turen om de hadde åpnet utserveringene for matservering.

- Folk kjøper seg for eksempel Munkholm og annet alhoholfritt øl til maten, sier Standal.

SAMLES I PARKER: Flere av hovedstadens parker har vært fulle av folk denne helga. Her fra parken på St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB
SAMLES I PARKER: Flere av hovedstadens parker har vært fulle av folk denne helga. Her fra parken på St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer

Også politiet har observert mange som har samlet seg i Oslos parker denne helga.

Tidligere søndag kom helsebyråd i Oslo, Robert Steen, med en oppfordring til alle som har funnet veien ut i parkene de siste dagene.

- Vi må ikke slippe opp nå, vi må ikke snuble på oppløpssida. Går smitten opp igjen, tar det lengre tid før man kan ta en utepils på kafeen, og jeg tror jo de som nå trekker ut i parkene ønsker at vi skal kunne åpne skjenkingen igjen så raskt som mulig, sa Steen til Dagbladet.

Børsen har søndag ettermiddag vært i kontakt med byrådet om denne saken, men har foreløpig ikke fått svar.

I et innlegg på Facebook seint søndag ettermiddag, skriver byrådsleder Raymond Johansen følgende:

- Kjære Oslofolk. Byen vår er vakker, sola skinner, vi vil nyte livet. Møte venner, kjenne på optimismen og gleden over livet. Gå ut og nyt sola, men for all del hold avstand og følg smittevernreglene. Det er mye bedre at vi kan nyte serveringen fra uterestaurantene og smile til hverandre og si- fy pokker vi har vært bra og har slått ned viruset gang på gang, ofra mye. Snart er vi der, men ikke enda. Dette er ikke over! Bruk huet folkens!

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer