Oppfordrer Raymond:
- Åpne uteserveringene

Restaurant- og bareier Torgeir Ambriz Standal mener det er for mye fokus på skjenkingen. Med aktiviteten finværet fører med seg, etterlyser han at Oslos restauranter kan få bidra til en gradvis gjenåpning av byen ved å åpne uteserveringene.

SAMLES UTE: I det varme vårværet og med de strenge smittevernreglene i Oslo, er det mange som har samlet seg utendørs. Her fra St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB
SAMLES UTE: I det varme vårværet og med de strenge smittevernreglene i Oslo, er det mange som har samlet seg utendørs. Her fra St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette har provosert meg veldig, sier daglig leder av Jose's Taco & Quesedilla bar i Oslo, Torgeir Ambriz Standal, til Børsen.

Denne helga, som forrige, har mange Oslo-borgere strømmet ut i finværet.

Men mens parkene er fulle av folk som vil nyte finværet, må uteserveringene holde stengt.

Når Børsen slår på tråden, har Standal nettopp kommet fra restauranten som ligger på Vulkan. I dette området sitter folk nå på benker, på fortauskanter og i trapper, forklarer han.

Standal savner en skikkelig begrunnelse fra Oslo byråd på hvorfor ikke byens restauranter kan få ta del i en gradvis gjenåpning av byen ved å åpne utserveringene, og mener for mye fokus blir lagt på skjenkinga.

Det var Avisa Oslo som først omtalte saken.

Vil åpne- uten alkohol

- Jeg forstår nødvendigheten av tiltakene og jeg forstår at man har måttet stenge alt for å senke mobiliteten i befolkningen. Men nå er den mobiliteten der uansett i dette finværet. Da forstår jeg ikke hvorfor vi ikke kan få åpne utserveringene, sier Standal til Børsen.

Han ønsker at Oslos restauranter sakte, men sikkert kan få starte med en gradvis gjenåpning ved å åpne utserveringene - uten å servere alkohol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer