Oppgang på Shanghai-børsen dagen etter kraftig fall

Aksjemarkedene steg både i Kina og andre asiatiske land tirsdag. Noe av det kraftige fallet på rundt 8 prosent i Shanghai dagen før ble reversert.

En ansatt med ansiktsmaske og drakt på Shanghai-børsen mandag. Foto: AP / NTB scanpix
En ansatt med ansiktsmaske og drakt på Shanghai-børsen mandag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den viktigste indeksen i Shanghai steg tirsdag 1,3 prosent. I Hongkong var oppgangen på 1 prosent, mens Tokyo-børsen hadde steget 0,6 prosent da aksjehandelen ble avsluttet i Japan.

– At utviklingen snudde i Shanghai, gjorde at investorene i Tokyo følte seg tilstrekkelig komfortable til å kjøpe aksjer igjen, sier megleren Toshikazu Horiuchi i selskapet IwaiCosmo Securities.

Frykten for Wuhan-viruset utløste voldsomme fall på rundt 8 prosent i Shanghai og Shenzhen mandag, da børsene her åpnet etter ferien i forbindelse med den kinesiske nyttårsfeiringen.

Samtidig med børsåpningen pumpet Kinas sentralbank store pengesummer inn i finanssystemet for å stabilisere økonomien.

Like før aksjehandelen startet tirsdag, kunngjorde kinesiske myndigheter at over 20.000 mennesker er bekreftet smittet av Wuhan-viruset og at over 400 mennesker har mistet livet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer