Strømkrisa

Oppgitt over kriseplanen: - Skandale

Opposisjonen reagerer krast på regjeringens kriseplan for en strømstøtte til bedriftene. - En skandale, sier Rødts Sofie Marhaug.

LITE IMPONERT: Rødts Sofie Marhaug sier regjeringen kommer med lite nytt om en strømstøtte til norske bedrifter. Hun mener det er en skandale at de må vente til oktober. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB
LITE IMPONERT: Rødts Sofie Marhaug sier regjeringen kommer med lite nytt om en strømstøtte til norske bedrifter. Hun mener det er en skandale at de må vente til oktober. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Mandag ettermiddag la Olje- og energidepartementet fram sin tidsplan for arbeidet med å få på plass en krisestøtte til bedriftene som følge av de høye strømprisene.

Stortinget hadde gitt regjeringen frist til i dag med å presentere en plan.

- Lite nytt

Stortingsrepresentant Sofie Marhaug, som sitter i energi- og miljøkomiteen for Rødt, er lite imponert over det regjeringen legger på bordet.

- Det er lite nytt her. Nå må Stortinget på nytt få sjanse til å diskutere makspris. At vi ikke møtes før oktober er en skandale. Jeg er også spent på om regjeringen vil reforhandle avtalene for utenlandskablene og innfri krav om å droppe EUs fjerde energipakke, sier Marhaug til Dagbladet.

Lenge lå det an til at Stortinget kunne bli hasteinnkalt for å behandle en krisestøtte til bedriftene, men forrige uke fikk regjeringen anledning til å jobbe videre med sin plan.

Kan bli krisemøte

I sin tidsplan skriver regjeringen at strømstøtten seinest kan legges fram for Stortinget i forbindelse med framleggelsen av statsbudsjettet. De legger imidlertid støtten fram som en egen sak slik at den kan behandles med en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer