Oppgitt over strømdebatten

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) mener den offentlige debatten i for liten grad skiller på kortsiktige og langsiktige virkemidler for å håndtere kraftkrisa. Det kan lett føre til feil medisin, mener han.

BLANDES SAMMEN: Klima- og miljøminister Espen Barth Eide mener mange ikke klarer å skille på hvilke tiltak som kan løse strømkrisa på kort og på lang sikt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BLANDES SAMMEN: Klima- og miljøminister Espen Barth Eide mener mange ikke klarer å skille på hvilke tiltak som kan løse strømkrisa på kort og på lang sikt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

ARENDAL (Dagbladet Børsen): - Vi står i en helt reell og alvorlig krise. Det skal vi ta på alvor, for det er veldig tøft for mange nå. Men vi må ikke gjøre tiltak på en måte som ødelegger for tida framover, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide til Dagbladet Børsen.

Det har vært en intens uke for Ap-statsråden, som har deltatt på i overkant av 40 arrangementer under det politiske arrangementet i sørlandsbyen.

Men selv om det er klimautfordringene og det grønne skiftet som har tatt brorparten av tida, kunne heller ikke han unngå å snakke om temaet som lå som et tungt teppe over Arendalsuka: strømprisene.

Og i ei tid da stadig flere mener at elektrifiseringen går for raskt fram, har Barth Eide et klart budskap: Vi må klare å ha to tanker i hodet samtidig.

Feil medisin

Tidligere denne måneden gikk stortingsrepresentant for Høyre, Sveinung Stensland, ut mot eget partis standpunkt til elektrifisering av sokkelen i Dagbladet.

Selv om det ikke er første gang han har ytrer dette, mener han seinsommerens rekordhøye strømpriser bør få Høyre til å stoppe i sine grønne ambisjoner om å elektrifisere oljeplattformer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer