Opphever frifinnelsen: Blir ny rettsrunde

Høyesterett opphever frifinnelsen av dronetiltalte Andrey Yakunin.

OPPHEVET FRIFINNELSE: Andrey Yakunin, her under en pressekonferanse i vinter, har hele tida hevdet sin uskyld. Foto: NTB
OPPHEVET FRIFINNELSE: Andrey Yakunin, her under en pressekonferanse i vinter, har hele tida hevdet sin uskyld. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Lagmannsrettens og tingrettens frifinnende dommer blir med Høyesteretts dom opphevet. Tingretten må ved sin videre behandling vurdere øvrige frifinnelsesgrunnlag anført av den tiltalte, skriver Høyesterett i avgjørelsen fredag.

Avgjørelsen baserer seg på at Høyesteretts tre dommere tolker EU-regelverket om begrepet «aircraft» til å også gjelde droner.

TV 2 meldte om Høyesteretts avgjørelse først. Til kanalen bekrefter statsadvokat Jan Fredrik Glent at saken tas tilbake til tingretten.

- Det blir ny rettsrunde her, det er helt sikkert, sier han.

Børsen har vært i kontakt med Elden Advokatfirma og Yakunins talsperson, som varsler en uttalelse etter hvert.

Nå er det opp til påtalemyndigheten om den vil opprettholde tiltalen mot Yakunin. Forsvarer John Christian Elden sier til TV 2 at de tar avgjørelsen til Høyesterett til etterretning.

- Det er slik systemet er, og det betyr at vi må starte på nytt igjen med denne saken hvis påtalemyndigheten opprettholder tiltalen. Det er da en rekke andre frifinnelsesgrunner som skal behandles av retten, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.