Konkurransetilsynet

Oppkjøp kan bli stanset

Konkurransetilsynet vurderer å gripe inn mot DNBs oppkjøp av Sbanken.

FOND: DNBs planlagte oppkjøp av Sbanken kan svekke konkurransen i markedet for sparing i fond, ifølge Konkurransetilsynets foreløpige vurdering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FOND: DNBs planlagte oppkjøp av Sbanken kan svekke konkurransen i markedet for sparing i fond, ifølge Konkurransetilsynets foreløpige vurdering. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DNBs planlagte oppkjøp av Sbanken kan svekke konkurransen i markedet for sparing i fond, ifølge Konkurransetilsynets foreløpige vurdering.

«Dette vil kunne føre til høyere priser og være til skade for norske forbrukere som etterspør fondssparing», heter det i en pressemelding fra Konkurransetilsynet torsdag.

- Bankmarkedet er et stort og viktig marked for norske forbrukere, og DNBs kjøp av Sbanken er et av de største oppkjøpene i markedet på mange år. Basert på foreløpige analyser har tilsynet kommet til at det er nødvendig med ytterligere undersøkelser før det kan tas endelig stilling til om oppkjøpet skal tillates, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

DNB: - Tilfreds

DNB sier i en børsmelding kort tid senere at denne innsigelsen ikke griper inn i hovedvirksomheten.

- Tilbyder (DNB, red.anm.) er tilfreds med at Konkurransetilsynet har bekreftet at mulige konkurransemessige bekymringene kun knytter seg til fondsdistribusjon og ikke til boliglån eller andre banktjenester som utgjør den vesentligste delen av selskapets virksomhet, heter det i denne meldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.