Thomas Holstad

Opprettet Spleis: «Flere er skeptiske»

Stayclassy-gründer Thomas Holstad opprettet torsdag en spleis for seg selv og håpet å samle inn en halv million kroner. Nå har Sparebank 1 satt ned foten.

GRÜNDER: Holstad, kjent fra TV-programmer som «Paradise Hotel» og «Oljebarna», har hatt Forbrukertilsynet på nakken. Nå oppretter han spleis. Foto: Stayclassy AS
GRÜNDER: Holstad, kjent fra TV-programmer som «Paradise Hotel» og «Oljebarna», har hatt Forbrukertilsynet på nakken. Nå oppretter han spleis. Foto: Stayclassy AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Sparebank 1 varsler at de har tatt en vurdering:

- Vi har gått gjennom spleisen nå, og etter en totalvurdering har vi landet på at dette ikke er en type innsamling vi ønsker å ha på Spleis. Vi har derfor valgt å stoppe denne spleisen, og innsamler har fått beskjed om dette, sier Tone Mesna, pressevakt i Sparebank 1, til Børsen.

Innsamlingsaksjon

Thomas Holstad, gründer for Stayclassy, opprettet nylig en Spleis der han håpet å samle inn 500 000 kroner.

Nå er den altså stanset.

STOPPET: Sparebank 1 har etter en totalvurdering valgt å stoppe Spleisen. Skjermdump: Spleis fra Sparebank 1
STOPPET: Sparebank 1 har etter en totalvurdering valgt å stoppe Spleisen. Skjermdump: Spleis fra Sparebank 1 Vis mer

Fikk bot: - Sjokk

Spleis-grepet kom etter at Forbrukertilsynet varslet millionbot til selskapet og daglig leder Holstad i desember.

Forbrukertilsynet skrev da følgende:

«Selskapets daglige leder, Thomas Holstad, har vært sterkt involvert i markedsføringen. Forbrukertilsynet varsler derfor at han må betale 400 000 kroner for medvirkning til villedende markedsføring, mens selskapet varsles et gebyr på 1 500 000 kroner.»

Tilsynet mener at selskapet ikke har opplyst om førpriser, og at de har markedsført prisbesparelser som ikke er reelle.

- Jeg reagerer med sjokk og vantro på dette, sa Holstad til Børsen i desember.

Holstad mener at han har vært i dialog med Forbrukertilsynet i lang tid, og at han og selskapet har gjort det de har fått beskjed om fra dem.

  • Holstad har foreløpig ikke besvart Børsens henvendelser i forbindelse med spleisen.

I en sms til E24 skriver Holstad:

- Det har vært et stort engasjement ser jeg på få timer, noe som er veldig hyggelig og rørende å se. Spleisen ble opprettet etter oppfordring av mine følgere og fornøyde kunder som ønsker meg vell i en tøff tid, skriver Holstad, og videre:

- At spleis fjerner spleisen og i tillegg tilbakefører alt som er gitt i støtte frivillig, oppleves som å sparke en mann som allerede ligger nede.

«Flere skeptiske»

I løpet av den aktuelle innsamlingsaksjonens levetid rakk Holstad å samle inn litt over 8000 kroner, per fredag morgen. På Spleisen var det øverst festet en advarsel:

«Flere er skeptiske til denne spleisen. Sett deg inn i saken før du vurderer om du ønsker å støtte spleisen.»

INNSAMLING: - Thomas legger bak seg et svært vanskelig år i 2022, og starten på 2023 ser mørk ut, het det i spleisen. Skjermdump: Spleis fra Sparebank 1
INNSAMLING: - Thomas legger bak seg et svært vanskelig år i 2022, og starten på 2023 ser mørk ut, het det i spleisen. Skjermdump: Spleis fra Sparebank 1 Vis mer

Tone Mesna, pressevakt i Sparebank 1, forklarte hva som skal til for å få en slik advarsel festet på en Spleis:

- Den merkelappen kommer av at folk rapporterer den inn, det er en knapp på spleisen, om man synes den ser ok ut eller ikke. Og det er for at vi skal fange opp spleiser som er i gråsona, sa Mesna til Børsen fredag morgen.

- Den spleisen ble oppført av Spleis i går kveld og den gjennomgås nå, sa hun til Børsen før det var tatt en vurdering.

Alle spleiser blir godkjent automatisk før de gjennomgås i etterkant, opplyste hun videre.

I midten av januar skrev Avisa Oslo at Stayclassys fysiske butikker på Frogner og i Sandvika i Bærum var stengt. Tidligere denne uka besluttet Stayclassy å stenge sine nettsider midlertidig.

- Vi har valgt å midlertidig stenge Stayclassy.no i påvente av en avgjørelse fra Forbrukertilsynet som er avgjørende for videre drift, skrev Stayclassy på sin nettside mandag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer