Opprør i hytteparadis: - Dette er grovt

Flere båteiere, blant dem investor Øystein Tvenge, hevder påvirkning fra Statnetts anlegg i Høvåg ødelegger båter. Nå krever de erstatning. Statnett svarer at de drifter anlegget så skånsomt som mulig.

BÅTSKADER: Investor Øystein Tvenge og flere andre båteiere i Høvåg mener båtene deres har fått store skader. Her fra Blindleia utenfor Lillesand, som er like ved. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
BÅTSKADER: Investor Øystein Tvenge og flere andre båteiere i Høvåg mener båtene deres har fått store skader. Her fra Blindleia utenfor Lillesand, som er like ved. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette må de bare betale, sier investor Øystein Tvenge til Børsen.

Han har gått sammen med flere båteiere i området rundt Lillesand om å få erstatning fra Statnett. De mener nemlig at propeller og andre metallgjenstander på båtene deres blir ødelagt på grunn av Statnetts anlegg like utenfor Grosøya i Høvåg.

- Vi har hatt dette problemet før. Da måtte jeg ta en skikkelig fight. Statnett erkjenner ingenting, men de kjøpte likevel båten som da ble ødelagt av meg for 2,1 millioner kroner. Like etterpå solgte de den videre for 600 000, sier han.

  • Les Statnetts svar lenger ned i saken.

Like ved Tvenges eiendom og båtplass på Grosøya ligger Statnetts elektroanlegg, der blant annet kabler som frakter strøm fra Norge til Danmark blir håndtert. Det er strøm som går ut i vannet fra anlegget som Tvenge mener fører til korrosjonsskader på båters metallgjenstander.

Han har nå sendt en henvendelse til Statnett. Hvis han ikke får svar innen ei uke, kommer han til å bruke en advokat for å få svar. Han krever erstatning for skadene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer