Oppsigelser rykker nærmere

Færre frykter konkurs. Men stadig flere bedrifter planlegger oppsigelser som følge av coronaviruset.

BRUTALT: Hver sjette bedrift planlegger oppsigelser som følge av coronakrisa, det høyeste tallet til nå i NHOs ukentlige medlemsundersøkelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BRUTALT: Hver sjette bedrift planlegger oppsigelser som følge av coronakrisa, det høyeste tallet til nå i NHOs ukentlige medlemsundersøkelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Publisert

- Vi må være forberedt på at dette kommer til å ende med flere oppsigelser i flere bedrifter, sier NHO-direktør Ole Erik Almlid til Børsen.

Hver sjette medlemsbedrift i NHO sier nå at de planlegger oppsigelser som følge av coronakrisa. Tallet er det høyeste til nå i arbeidsgiverforeningens ukentlige undersøkelse.

Rett før påske sa en av sju bedrifter at de planla oppsigelser.

Sliter litt mindre

Samtidig er det betydelig færre bedrifter som nå sier de sliter med å betale regninger som ligger til forfall. Det er også færre nå som mener det er en reell fare for at bedriften går konkurs.

- Svarene i undersøkelsen viser at mange av krisetiltakene virker, sier Almlid.

NHOs ukentlige undersøkelse blant medlemmene omfatter denne gangen over 4300 bedrifter. Svarene er innhentet i går og i dag.

  • 17 prosent planlegger oppsigelser. En økning fra 14 prosent før påske. Blant bedrifter med flere enn 50 ansatte har 22 prosent planer om oppsigelser.
  • 26 prosent har likviditetsproblemer. Før påske var det 31 prosent som sa de slet med å betale regninger som ligger til forfall.
  • To av ti (22 prosent) mener det er en reell fare for konkurs. Det er ned fra 28 prosent rett før påske og 32 prosent uka før der igjen.

- Dette er fortsatt svært, svært alvorlig, understreker NHO-sjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer