Oppsiktsvekkende: - Kraftig vekst

Normalt faller boligprisene i juni. Den kraftige veksten bekymrer nå eiendomstoppene.

Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har tilsynelatende alle dystre spådommer før coronakrisa blitt knust. Onsdag varslet eiendomsgigantene DNB Eiendom og Privatmegleren at de har erfart et brennhett boligmarked i juni.

Det har derfor vært knyttet stor spenning til boligprisutviklingen forrige måned. Bransjeorganisasjonen Eiendom Norge sitter på fasiten, der ferske tall viser at boligprisene steg med 0,8 prosent i juni.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,0 prosent. Statistikken viser at boligprisene nå er 3,5 prosent høyere enn for et år siden.

- Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene i alle områder i juni, og det var en spesielt sterk utvikling i boligprisene på det sentrale Østlandsområdet og i Bergen. I Oslo, Asker/Bærum, Follo og Romerike er dette den sterkeste oppgangen i en juni måned i boligprisstatistikkens historie, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Han rapporterer videre om en kraftig vekst i antall nye boliger på markedet og antall solgte boliger i juni.

- I april og mai falt omsetningen i boligmarkedet betydelig, men i juni har det vært en kraftig vekst i antall nye boliger på markedet og antall solgte boliger. Omsetningsfallet i kjølvannet av coronautbruddet er så godt som hentet inn igjen sammenlignet med 2019. Dette tyder på at boligmarkedet oppleves som trygt og forutsigbart, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.