Eksport-tallene

- Oppsiktsvekkende bortforklaringer

- Stikker hodet i sanden, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran om næringsminister Iselin Nybø (V) og finansminister Jan Tore Sanner (H), etter at de to nedsablet Aps kritikk av Norges eksporttall som overflatisk, ubalansert og fordummende.

STRATEGI: Næringsminister Iselin Nybø (V) har kjempetro på Eksportstrategirådet. Ap sier lykke til, men etterlyser handling fremfor strategier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STRATEGI: Næringsminister Iselin Nybø (V) har kjempetro på Eksportstrategirådet. Ap sier lykke til, men etterlyser handling fremfor strategier. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- De bortforklaringene som Nybø og Sanner lirer av seg, er direkte oppsiktsvekkende, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til Børsen.

Debatten om Norges innsats for å lykkes på verdensmarkedene har skutt fart etter at Børsen omtalte en fersk rapport fra Menon Economics, der det blant annet slås fast at «ingen andre OECD-land eller BRICS-land har tapt globale markedsandeler like raskt som Norge de siste 20 åra».

- En knusende dom, uttalte Ap-leder Jonas Gahr Støre til Børsen. Noe som fikk de nevnte statsrådene Nybø og Sanner til slå knallhard tilbake.

- Graverende og fordummende, uttalte Sanner om Støres kritikk. Mens Nybø lurte på om Støre bare hadde lest overskriftene, og ikke satt seg inn i selve Menon-rapporten.

- Bortforklaringer

Skjæran er lite imponert, og utdyper gjerne hva han mener med oppsiktsvekkende bortforklaringer:

- Faktum er at Norges handelsbalanse har falt med 400 milliarder kroner de siste åtte åra, at samtlige naboland gjør det bedre enn Norge, og at vi nå har 10 000 færre jobber i industrien. Dette går det ikke an å snakke seg bort fra, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.