Smittevern:

Oppsiktsvekkende coronagrep sørget for rekord

Frykten for coronasmitte førte til en rekordlang flyvning.

OMVEI: For å unngå mellomlandinger på vei til mannskapsbytte på isbryteren og forskningsskipet Polarstern (bildet) flyr Lufthansa sin lengste rute noen gang, Hamburg til Falklandsøyene uten stopp. Arkivfoto: Lukas Piotrowski / Alfred Wegener Institut / AFP / NTB
OMVEI: For å unngå mellomlandinger på vei til mannskapsbytte på isbryteren og forskningsskipet Polarstern (bildet) flyr Lufthansa sin lengste rute noen gang, Hamburg til Falklandsøyene uten stopp. Arkivfoto: Lukas Piotrowski / Alfred Wegener Institut / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å unngå å bli smittet på vei til Antarktis, flys mannskap til en tysk isbryter direkte fra Hamburg til Falklandsøyene, Lufthansas lengste rute noensinne.

Rute LH2574 høres ut som en hvilken som helst annen avgang med det tyske flyselskapet, men denne turen er alt annet enn vanlig. Fra Hamburg til Mount Pleasant på Falklandsøyene er det 13 700 kilometer, og flyturen tar 15 timer og 35 minutter.

- Vi er glad for å kunne støtte en polarekspedisjon i disse vanskelige tider. Forpliktelsen til klimaforskning er veldig viktig for oss. Vi har vært aktive innen dette feltet i mer enn 25 år, og har utstyrt utvalgte fly med måleinstrumenter, sier Thomas Jahn, prosjektleder for rekordflyvningen, ifølge Hamburg News.

Normalt ville mannskapet og forskerne på forskningsskipet Polarstern tatt rutefly via Argentina eller Sør-Afrika på vei til Antarktis, men på grunn av pandemien er det uaktuelt.

Før den lange flyturen til Sør-Atlanteren har både passasjerer og besetning vært i karantene i to uker. Rundt 600 kabinansatte søkte om å få jobbe på rekordturen.

Etter ankomst på den britiske øygruppa ved lunsjtider mandag, byttes passasjerene ut med mannskap og forskere som har vært på oppdrag i Antarktis siden før jul, og onsdag vender Lufthansa-flyet nesen mot Hamburg igjen. Hjemturen er ventet å gå litt raskere på grunn av medvind over havet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer