Nye ferieplaner for 2021:

Oppsiktsvekkende ferietall

Nordmenn kutter feriebudsjettet med nesten 20 prosent for det kommende året.

SYDENDRØM: Halvparten av oss planlegger ferie Spania, Hellas, Sverige eller Danmark - dersom det åpnes for det. Foto: Lise Åserud, NTB
SYDENDRØM: Halvparten av oss planlegger ferie Spania, Hellas, Sverige eller Danmark - dersom det åpnes for det. Foto: Lise Åserud, NTB Vis mer
Publisert

Halvparten av oss planlegger utenlandsferie dersom reiserådene endres før sommerferien.

Men uansett om det blir norgesferie eller utenlandsfavorittene Spania, Hellas, Sverige og Danmark i 2021 - så ligger feriebudsjettet an til å ende på rekordlave nivåer.

Det viser hovedorganisasjonen Virkes store undersøkelse over nordmenns ferieplaner, som legges fram mandag formiddag.

Krymper budsjettet

Dersom man holder de aller dyreste feriene - de med totalregning over 100 000 kroner utenom - så er nordmenns feriebudsjett for det kommende året i gjennomsnitt på 30 200 kroner pr. husstand.

Det er en nedgang 6 400 kroner fra 2020, og det laveste tallet på ti år.

Inkludert de aller dyreste ferieplanene, er årets gjennomsnittlige feriebudsjett på 35 350 kroner. Det er nesten 10 000 kroner mindre enn i 2020 pr. husstand.

Færre har planer

Hele sju av ti spurte legger til grunn at coronasituasjonen vil påvirke reiseplanene deres i 2021.

Svært mange av oss holder døra åpen for å justere planene. Både smittestasjon, avbestillingsmuligheter, vaksine og reiseråd trekker i retning av et ønske om å reise ut av Norge for over halvparten av de spurte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.