Fire dagers arbeidsuke:

Oppsiktsvekkende funn: - Galskap

I et nytt eksperiment tok ansatte i 33 bedrifter fri en dag i uka. Resultatet? Overveldende positivt, ifølge organisasjonen som ledet prosjektet.

LANGHELG: En rekke selskaper har innført kortere arbeidsuke etter å ha vært med på et prøveprosjekt, blant annet flere bedrifter i Irland. Her fra Grand Canal Docks i Dublin. Foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstock/NTB
LANGHELG: En rekke selskaper har innført kortere arbeidsuke etter å ha vært med på et prøveprosjekt, blant annet flere bedrifter i Irland. Her fra Grand Canal Docks i Dublin. Foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I februar 2022 startet et nytt eksperiment med 33 ulike firmaer i seks forskjellige land.

I seks måneder skulle de ansatte jobbe én dag mindre i uka, fra fem til fire dager, eller 32 timer i uka - med samme lønn som før.

Prosjektet ble ledet av organisasjonen «4 Day Week Global», og skulle se om de ansatte kunne være like produktive selv om de bare jobbet 80 prosent av arbeidstida.

Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Boston College, University College Dublin og Cambridge University.

Nylig ble resultatet fra eksperimentet klart. Svaret? Ifølge «4 Day Week Global» skal det ha vært en supersuksess.

- Det fungerer

Ifølge organisasjonen skal selskapene som deltok, ha rapportert om både økte inntekter og at de ansattes helse og velvære ble bedre.

Nesten alle firmaene som deltok, skal ha fortsatt med å ha kortere arbeidsuke selv etter at prosjektet var avslutta, ifølge organisasjonen.

Business Insider har snakka med en av gründerne bak firmaet Soothing Solutions, et Irland-basert selskap som lager hostetabletter til barn, som forteller at de skal fortsette med kort arbeidsuke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.