Oppsiktsvekkende grep: - Markedet blir tøffere

Hytteutbyggere kommer med stadig nye lokketilbud for å tiltrekke seg hyttekjøpere. - På tide, sier analytiker.

KJØLIG HYTTEMARKED: Salget av hytte- og fritidsboligmarkedet stuper. Her fra Rauland Skisenter i Vinje kommune. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJØLIG HYTTEMARKED: Salget av hytte- og fritidsboligmarkedet stuper. Her fra Rauland Skisenter i Vinje kommune. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom det nedslående tall fra SSB når det gjelder hytte- og fritidsbolig-markedet: i tredje kvartal 2022 har salget gått ned med 28 prosent sammenliknet med samme kvartal i 2021.

Samtidig tar hytte-aktørene stadig nye grep for å lokke til seg hyttekjøpere.

Seinest ute er utbyggerselskapet Fredensborg, som prøver å friste kjøpere til Kragerøfjorden hyttegrend ved å tilby gratis strøm i et helt år, ifølge Kragerø Blad Vestmar.

- Strømpriser er en høyaktuell problemstilling, og mange er usikre på kostnadene. Ved å fjerne bekymringer for strømprisen det neste året, håper vi flere kan gjennomføre hyttedrømmen. Kampanjen har akkurat startet, og så langt har vi fått positive tilbakemeldinger, sier kommunikasjonssjef i Fredensborg, Erlend Ellingsen, til Børsen.

Et søk på Finn.no viser også at en rekke andre hytteutbyggere tilbyr liknende ordninger.

- Kreative løsninger

Jørgen Hellestveit, leder for Finn Eiendom, bekrefter det til Børsen.

- Når markedet blir tøffere, så lanseres det kreative løsninger for å øke interessen. Så lenge antall hytter til salgs går opp og interessen går ned, så vil det ha en effekt både når det gjelder pris, og at folk prøver andre grep, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.