Oppsiktsvekkende tall: Ingen «svenske-boost»

Svensk skigigant varsler om uvanlig høy etterspørsel. I Norge er temperaturen langt mer lunken.

FØR DET SMALT: Det blir en annerledes sesong ved norske og svenske skianlegg. Foreløpig melder sistnevnte land imidlertid om en kjempeøkning i bookinger sammenliknet med tidligere. Foto: Halvard Alvik / NTB
FØR DET SMALT: Det blir en annerledes sesong ved norske og svenske skianlegg. Foreløpig melder sistnevnte land imidlertid om en kjempeøkning i bookinger sammenliknet med tidligere. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

- Vi ser en veldig kraftig økning av bestillinger i Sverige. I Norge er utfordringen litt større, sier Stefan Sjöstrand, administrerende direktør og konsernsjef i SkiStar, til Børsen.

Da coronapandemien traff for alvor i mars var alpingiganten SkiStar, som tilbyr skiferier og skireiser i både Norge, Sverige og Østerrike, tidlig ute med å stenge de norske anleggene Trysil og Hemsedal.

Videre ventet flere hundre permitteringer, krisetall og dyp bekymring for framtida. Nå har vinden tilsynelatende snudd, med et uvanlig høyt trykk på bookinger, som innebærer at söta bror kan gå en rekordsesong i møte.

Kjempesmell

Det skjer etter at SkiStar i oktober la fram sin årsrapport som blant annet konkluderte med et knusende inntekstfall i kjølvannet av coronapandemien.

Selskapet leverte et resultat etter skatt på 287 millioner svenske kroner, noe som er 173 millioner kroner mindre sammenliknet med foregående år. I regnskapets siste time ble det klart hvor hardt krisa har rammet:

«Hele inntektstapet i tredje kvartal, på minus 413 millioner svenske kroner, (unntatt salg av andeler i boenheter og utnyttelse av eiendeler) forklares av den tidlige nedstengningen av skianleggene.», heter det i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer