Vil ramme Putin:

- Oppskrift på katastrofe

G7-landenes finansministrer møtes fredag for å diskutere USAs forslag om pristak på russisk olje. Ingen god idé, mener norsk ekspert.

PRISTAK: USA mener et pristak vil være et effektivt virkemiddel for å ramme Putin økonomisk. Det kan slå uheldig ut, mener norsk ekspert. Foto: Jacob Ford / AP / NTB
PRISTAK: USA mener et pristak vil være et effektivt virkemiddel for å ramme Putin økonomisk. Det kan slå uheldig ut, mener norsk ekspert. Foto: Jacob Ford / AP / NTB Vis mer
Publisert

Fredag skal G7-landenes finansministrer møtes for å diskutere forslaget Biden-administrasjonen nylig kom med - å sette et pristak på russisk olje.

- Dette er den mest effektive måten, tror vi, å slå hardt mot Putins inntekter, sier Det hvite hus' talsperson Karine Jean-Pierre, ifølge Bloomberg.

Vil få prisene ned

G7 består av Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og USA.

USA håper et slikt grep vil kjøle ned den ekstreme energiprisen - og å begrense inntektene Russland får fra olje.

Det er ennå ikke fastslått hva taket blir, eller hvilke land det vil gjelde.

- Vi hører mer på fredag hvordan dette kommer til å fungere, og det er ikke bare oss – det er også et partnerskap med våre allierte, G-7. Så vi tror dette kommer til å være en måte å virkelig ramme Russland økonomisk, sier Jean-Pierre.

USA mener grepet ikke bare vil gi et fall i Russlands oljeinntekter, men også globale energipriser.

Russlands oljeinntekter steg til over 20 milliarder dollar i juni. Det var en økning med over 700 millioner dollar målt mot måneden før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer