Vil ramme Putin:

- Oppskrift på katastrofe

G7-landenes finansministrer møtes fredag for å diskutere USAs forslag om pristak på russisk olje. Ingen god idé, mener norsk ekspert.

PRISTAK: USA mener et pristak vil være et effektivt virkemiddel for å ramme Putin økonomisk. Det kan slå uheldig ut, mener norsk ekspert. Foto: Jacob Ford / AP / NTB
PRISTAK: USA mener et pristak vil være et effektivt virkemiddel for å ramme Putin økonomisk. Det kan slå uheldig ut, mener norsk ekspert. Foto: Jacob Ford / AP / NTB Vis mer
Publisert

Fredag skal G7-landenes finansministrer møtes for å diskutere forslaget Biden-administrasjonen nylig kom med - å sette et pristak på russisk olje.

- Dette er den mest effektive måten, tror vi, å slå hardt mot Putins inntekter, sier Det hvite hus' talsperson Karine Jean-Pierre, ifølge Bloomberg.

Vil få prisene ned

G7 består av Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og USA.

USA håper et slikt grep vil kjøle ned den ekstreme energiprisen - og å begrense inntektene Russland får fra olje.

Det er ennå ikke fastslått hva taket blir, eller hvilke land det vil gjelde.

- Vi hører mer på fredag hvordan dette kommer til å fungere, og det er ikke bare oss – det er også et partnerskap med våre allierte, G-7. Så vi tror dette kommer til å være en måte å virkelig ramme Russland økonomisk, sier Jean-Pierre.

USA mener grepet ikke bare vil gi et fall i Russlands oljeinntekter, men også globale energipriser.

Russlands oljeinntekter steg til over 20 milliarder dollar i juni. Det var en økning med over 700 millioner dollar målt mot måneden før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.