Opptur etter beste Wall Street-dag siden 1933

Oslo Børs fortsatte oppturen,

PRISSJOKK: Sjefstrateg i Danske Bank, Christian Lie, forteller om prisforskjellene vi kan vente oss framover. Reporter: Øystein Sæthre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs opplevde store svingninger onsdag, og var på det meste ned med nær -1,8 prosent. Ved stenging hadde imidlertid hovedindeksen klatret et godt stykke, og endte opp 1,62 prosent til 682,47 poeng.

Blant selskapene som så de største bølgene på børsen i dag var Norwegian. Under én time før stenging skjøt Norwegian-aksjen i været, og var på det meste opp over 35 prosent. Selv om oppturen ikke fortsatte fram til stenging, endte aksjen opp 10,54 prosent.

På topp blant de mest omsatte aksjene endte Equinor, som hadde en oppgang på 8,5 prosent. På andreplass lå DNB, som steg 1,8 prosent, etterfulgt av Mowi som hadde en nedgang på 3 prosent. Aker BP endte onsdag opp 2,5 prosent. Yara falt 0,8 prosent, mens Nel steg med 1,2 prosent, skriver NTB.

Equinors oppgang kom etter at oljeselskapet onsdag morgen kunngjorde en tiltakspakke på over 30 milliarder kroner. Blant annet varsler Equinor kraftige kutt i investeringene framover som følge av koronakrisen og den lave oljeprisen.

Oljeprisen har også svingt gjennom dagen. Ved børsdagens slutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 27,02 dollar, noe som er en nedgang på 2,49 prosent for dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer