Opptur etter beste Wall Street-dag siden 1933

Oslo Børs fortsatte oppturen,

PRISSJOKK: Sjefstrateg i Danske Bank, Christian Lie, forteller om prisforskjellene vi kan vente oss framover. Reporter: Øystein Sæthre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs opplevde store svingninger onsdag, og var på det meste ned med nær -1,8 prosent. Ved stenging hadde imidlertid hovedindeksen klatret et godt stykke, og endte opp 1,62 prosent til 682,47 poeng.

Blant selskapene som så de største bølgene på børsen i dag var Norwegian. Under én time før stenging skjøt Norwegian-aksjen i været, og var på det meste opp over 35 prosent. Selv om oppturen ikke fortsatte fram til stenging, endte aksjen opp 10,54 prosent.

På topp blant de mest omsatte aksjene endte Equinor, som hadde en oppgang på 8,5 prosent. På andreplass lå DNB, som steg 1,8 prosent, etterfulgt av Mowi som hadde en nedgang på 3 prosent. Aker BP endte onsdag opp 2,5 prosent. Yara falt 0,8 prosent, mens Nel steg med 1,2 prosent, skriver NTB.

Equinors oppgang kom etter at oljeselskapet onsdag morgen kunngjorde en tiltakspakke på over 30 milliarder kroner. Blant annet varsler Equinor kraftige kutt i investeringene framover som følge av koronakrisen og den lave oljeprisen.

Oljeprisen har også svingt gjennom dagen. Ved børsdagens slutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 27,02 dollar, noe som er en nedgang på 2,49 prosent for dagen.

Historisk

Den norske oppturen kommer i kjølvannet av en historisk opptur på Wall Street tirsdag. Den amerikanske aksjeindeksen Dow Jones steg med 11,4 prosent i går. Totalt sett var det den beste dagen på Wall Street på ti år, ifølge Financial Times.

- Vi må tilbake til «depresjonen» på 1933 for å finne tilsvarende oppgang på de amerikanske børsene.

- Når det er sagt, gårsdagens oppgang må sees i lys av den siste tids brutale børsfall. Videre, maskinhandel, dvs. algoritmehandel, må antas å være den retningsdrivende kraften i markedet i disse dager, noe som er svært typisk når usikkerheten blant investorene er skyhøy. På ett eller annet tidspunkt vil denne «maktbalansen» endres, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i sin morgenrapport.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte også opp 4,3 prosent i natt.

- Gårsdagens historiske børsoppgang, både i USA, men også i Europa, ga fornyet optimisme i Asia i natt. Investorene venter nå på at de amerikanske politikerne skal bli enige om Trumps krisepakke, fortsetter Berntsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer