Krise i restaurantbransjen:

Oppvaskmøte med Venstre: - Bekymringsfullt

6000 ansatte har forlatt servicebransjen siden pandemien brøt ut. En heftig sommersesong setter restaurantene under høyt press.

STEPPER INN: Næringsminister Jan Christian Vestre svarte ikke på oppvask-oppfordringen, så Guri Melby tok tallerknene i egne hender. Foto: Kristian Ridder Nielsen/Dagbladet
STEPPER INN: Næringsminister Jan Christian Vestre svarte ikke på oppvask-oppfordringen, så Guri Melby tok tallerknene i egne hender. Foto: Kristian Ridder Nielsen/Dagbladet Vis mer
Publisert

GRÜNERLØKKA (Dagbladet): En av usedvanlig få solrike junidager skjemmer bort hovedstaden. Mange har nok til gode å starte sommerferien, for Grünerløkkas travle gater er stille denne formiddagen.

Det betyr ikke at oppvasken hos restauranten Trattoria Popolare er tom - det bugner allerede av tallerkener, fat og kjeler som trenger en runde i glohett vann.

En ung ansatt huker tak i restauranteier Nevzat Arikan for å spørre om hvordan vinglassene skal vaskes.

- Hun jobber egentlig på kontoret, men står i oppvasken i dag, sier Arikan unnskyldende.

Her er det alle mann på dekk, og kapteinen selv jobber sju dager i uka for å holde restaurantene sine i live. Selv en styrmann er byssegutt i nød.

Steppet inn for næringsministeren

Servicebransjen har blødd under corona, og gjenåpningen har kommet med få plastre. 6000 ansatte i Oslo har forsvunnet under corona, og har etterlatt seg tomme notatblokker og forklær. Arikan har måttet stenge restaurantene søndag og mandag for å ha nok ansatte på jobb. Kanskje ryker tirsdagen også.

I den anledning var Arikan for et par uker siden ute med jobbtilbud for næringsminister Jan Christian Vestre. Vestre ble invitert til å brette opp ermene, og ta i et tak i oppvasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer