Oppdal:

Ordfører beklager SMS til hyttefolk

- Det er alltid lett å være etterpåklok.

SMS-KRØLL: Ordføreren i Oppdal beklager ordlyden i en SMS fra kommunen som ble sendt ut til hytteierne i bygda like før vinterferien. Øverst i bildet kan man blant annet se Kjell Inge Røkkes hyttepalass. Illustrasjonsfoto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
SMS-KRØLL: Ordføreren i Oppdal beklager ordlyden i en SMS fra kommunen som ble sendt ut til hytteierne i bygda like før vinterferien. Øverst i bildet kan man blant annet se Kjell Inge Røkkes hyttepalass. Illustrasjonsfoto: Tom E. Østhuus / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før vinterferien mottok om lag 4000 hytteeiere i Oppdal kommune en tekstmelding fra bygdas ordfører, Geir Arild Espnes (Sp). Innholdet i SMS-en har høstet kritikk fra den lokale handelsstanden, som anslår store omsetningstap som en direkte konsekvens av ordlyden.

Det var lokalavisa OPP som først omtalte saken.

I tekstmeldingen fra kommunen ble hyttefolket oppfordret til å gjøre nødvendig handel før de ankom bygda.

«(...) For å begrense smitte av covid 19 er vi imidlertid opptatt av følgende: Handle det du trenger på hytta i din hjemkommune før avreise. (...)», heter det i tekstmeldingen, gjengitt av OPP.

- Flere hundre tusen

Innholdet har fått Coop Oppdal-direktør, Morten Erik Stulen, til å reagere kraftig. Han anslår en omsetningssvikt på cirka 700 000 kroner inn mot helga.

Videre peker han på at meldingen kom i seineste laget, og at de dermed ikke hadde tid til å omstille seg og kansellere vinterferie-leveranser.

- I tillegg til færre kunder og redusert omsetning, betyr dette derfor også regelrett svinn for vår del på både ferskvarer og brød, sier Stulen til lokalavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer