Ordfører om milliardær-exit: - Forferdelig trist

Milliardær Ivar Tollefsens eiendomsimperium legger ned all virksomhet i Kragerø sentrum: - Når vi har kommet over sjokket, vil vi gå i dialog med Fredensborg, sier bekymret ordfører.

STENGER: Kragerø-ordfører Grunde Wegar Knudsen ble tirsdag varslet om at milliardær Ivar Tollefsen avvikler deler av driften i Kragerø.Foto: Anders Sterner / Shutterstock / NTB

STENGER: Kragerø-ordfører Grunde Wegar Knudsen ble tirsdag varslet om at milliardær Ivar Tollefsen avvikler deler av driften i Kragerø.

Foto: Anders Sterner / Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert

- Dette er forferdelig trist. Det er klart at dette får konsekvenser for tilbudet til både innbyggere og besøkende, sier Kragerø-ordfører Grunde Wegar Knudsen (Sp) til Børsen.

Tirsdag formiddag fikk han sjokkbeskjeden om at Fredensborg - med milliardær Ivar Tollefsen i spissen - lukker døra for flere virksomheter i sommerparadiset Kragerø. Det bekreftet eiendomsimperiet overfor Kragerø Blad Vestmar (KV).

Fredensborg oppgir at bakteppet for avgjørelsen skyldes milliontap over flere år - sterkest drevet av Tollboden Restaurant AS som har lidd et samlet tap på over 40 millioner kroner gjennom årenes løp.

- Jeg synes det er trist, men har forståelse for at de, etter så mange år med minustall, kombinert med de rammebetingelsene som nå ligger til grunn, går til det skrittet.

Betydelig antall ansatte

Det er tre virksomheter som rammes av nedleggelsen i henholdsvis sentrum og på Skåtøy. Disse står samlet oppført med 258 ansatte:

  • Tollboden Hotell & Restaurant (169 ansatte).
  • Skåtøy Kafé (69 ansatte).
  • Onkel Oskar (20 ansatte).

Hvor mange som rent faktisk står i fare for å miste jobben, er uvisst. Ordføreren viser til at virksomhetene i stor grad benytter seg av sesongarbeidere, men erkjenner at han er bekymret for et større oppsigelsestall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer