Strømpriser:

Ordfører raser: - Totalt handlingslammet

Vinje-ordfører mistenker at lokal kraftverkseier bryter konsesjon for å tjene mer penger, men kraftverkseier avviser kritikken.

LAV VANNSTAND: Dette bildet er tatt i den nordlige delen av Møsvatn i høst. Ordfører Jon Rikard Kleven lurer på hvorfor vannstanden har blitt så lav. Foto: Ove Inge Årlid
LAV VANNSTAND: Dette bildet er tatt i den nordlige delen av Møsvatn i høst. Ordfører Jon Rikard Kleven lurer på hvorfor vannstanden har blitt så lav. Foto: Ove Inge Årlid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De virker fullstendig handlingslammet. Hvem driver tilsyn med vassdrag hvis det ikke er NVE?

Vinje-ordfører Jon Rikard Kleven (Sp) er forbannet. Han er forbannet på NVE som bruker lang tid på å behandle klager, og han retter skytset kraftverkseier Øst-Telemarks Brukseierforening (ØTB).

Sinnet kan knyttes til det alle snakker om for tida: Strømpriser.

Brøt konsesjon

Det hele dreier seg om regulering av vannstanden i det oppdemmede Møsvatn i Vinje, og har vært omtalt i flere artikler i lokalavisa Telen.

Ifølge konsesjonen ØTB har fått skal «vannstanden normalt ikke overstige 918 meter» og at halvmeteren fra 918 til 918,5 meter skal brukes med flomdemping som formål.

Likevel gikk vannstanden over 918,5 meter i fjor.

I år er saken en ganske annen. Ifølge konsesjonen skal alt tilløp av vann etter 1. mai, bortsett fra nødvendig tapping for å holde minstevannføring i Måna, elva mellom Møsvatn og Tinnsjøen, brukes til å fylle magasinet opp til 914 meter.

Vannstanden skal ikke under 914 meter fram til 1. desember. I høst har vannstanden vært opp mot en halv meter under.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer