Ordfører siktet for grov korrupsjon

Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen var tirsdag inne til avhør hos Økokrim.

- STERKT PREGET: Ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) i Nittedal kommune er siktet for grov korrupsjon. Thorkildsens forsvarer Geir Lippestad forteller at hun er er sterkt preget av saken og at hun stiller seg uforstående til anklagene. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere personer, deriblant Nittedal-ordføreren, er siktet i en korrupsjonssak, som Økokrim har etterforsket i om lag et halvt år, bekrefter Økokrim overfor Dagbladet.

Korrupsjonssaken skal ha sitt utspring i et større byggeprosjekt i Nittedal, ifølge Aftenposten, som først omtalte saken.

Avisa skriver at ytterligere tre personer er siktet i saken, men at ingen av dem skal være tilknyttet kommunen.

- Av hensyn til den videre etterforskning ønsker vi ikke på nåværende tidspunkt å kommentere saken ytterligere, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i en uttalelse til Dagbladet.

Samarbeider med politiet

Nittedal-ordfører Thorkildsen satt tirsdag i avhør hos Økokrim sammen med sin forsvarer, advokat Geir Lippestad.

Lippestad forteller at Thorkildsen stiller seg totalt uforstående til siktelsen, men at hun samarbeider med Økokrim.

- Hun er veldig sterkt preget, men er sikker på at når Økokrim kommer seg gjennom dokumentene og går gjennom saken, så vil den bli henlagt. Det føler hun seg veldig, veldig trygg på, sa Lippestad til pressen utenfor Økokrim i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer