Kjell Inge Røkke flytter til Sveits:

Ordføreren i Lugano: - Vil kontakte Røkke

Ordføreren i den sveitsiske byen møter norsk presse.

BITCOIN: Ordføreren i Lugano, Sveits, sier han ser fram til å snakke med Kjell Inge Røkke om Bitcoin og kryptovaluta. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Anniken Aaronsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LUGANO/OSLO (Børsen): Mandag ble det kjent at investor og riking Kjell Inge Røkke har flytta til Sveits, nærmere bestemt byen Lugano, som også blir beskrevet som «Sveits' Monte Carlo».

Tirsdag møter ordføreren i Lugano, Michele Foletti, norsk presse, for å snakke om sin nye innbygger. Han avviste da at Lugano er Sveits' Monte Carlo, og avviste også at byen er et skatteparadis.

Foletti la heller ikke skjul på at flyttingen kom som en overraskelse på ham. Personlig fikk han vite om byens nyeste innbygger gjennom media mandag.

- Skattenivået er fornuftig. Det er én av grunnene til at byen er attraktiv, sier han til de oppmøtte.

Foletti varsler også at han har planer om å kontakte Røkke.

- Jeg ser fram til å møte ham, og for å diskutere hans interesse for krypto, sier Foletti.

Kan betale skatt i kryptovaluta

Ordføreren har tidligere lansert store planer for å gjøre Lugano til en viktig by for kryptovaluta. Forrige uke gratulerte han El Salvador med årsdagen for å ha tatt i bruk kryptovalutaen Bitcoin som offisiell valuta og lovlig betalingsmiddel, og fulgte opp med at Lugano ønsker å følge etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.