Masseoppsigelser:

Ordføreren slår alarm: - I en ond spiral

Torsdag ble det endelig bestemt at hjørnesteinsbedriften Kimek sier opp så mange som 30 ansatte. Det skremmer vannet av ordføreren i Sør-Varanger, som frykter dramatiske konsekvenser for lokalsamfunnet.

- DRAMATISK: Masseoppsigelsen av ansatte ved hjørnesteinsbedriften Kimek vil få dramatiske følger for Kirkenes og Sør-Varanger kommune, advarer kommunens ordfører. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- DRAMATISK: Masseoppsigelsen av ansatte ved hjørnesteinsbedriften Kimek vil få dramatiske følger for Kirkenes og Sør-Varanger kommune, advarer kommunens ordfører. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det er ikke en god dag i dag. For å si det mildt.

Det sier direktør i Kimek i Kirkenes, Greger Mannsverk, til Børsen.

Torsdag formiddag ble det kjent at styret i selskapet har besluttet å si opp inntil 30 ansatte. Det kommer etter at regjeringen i mai sendte ut en påminnelse om sanksjonene mot Russland, og at de som bryter dem kan få straff.

Det ble oppfattet som en innstramming av hva industrien kan levere til den russiske fiskenæringa, som Kimek i stor grad befatter seg med.

- Det å måtte si opp masse folk når vi egentlig hadde fulle ordrebøker ut året, det føles ikke akkurat bra, sier Mannsverk.

Han forteller at reparasjoner av russiske fiskebåter var over 70 prosent av virksomheten deres.

- Når over 70 prosent av ordretilgangen vår forsvant over natta, så er det klart at det er alvorlig.

- Hvordan tok de ansatte dette?

- De er lei seg og triste. Vi har visst siden 12. mai at det kom til å skje, med mindre regjeringa kom mer på banen. Så har vi kommet stadig nærmere en avgjørelse nå i det siste. Vi skal ha plukket ut de ansatte vi må si opp innen 1. juni. Det er noe av det verste man kan gjøre som leder. Det berører familier her oppe, så det er klart at det er rått og brutalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.