Corona-krise:

Ordførerens firma tapte over 90 prosent

- Vil bankene finansiere statens nye krisepakke fram til 2021, spør Lofoten-ordfører.

STORE TAP: Ordfører i Vestvågøy, Remi Solberg, forteller om hvordan næringslivet er påvirket etter en drastisk reduksjon i antall. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Ordføreren i en av de store reiselivskommunene i Lofoten sitter igjen med tre store spørsmål etter at regjeringen mandag la fram skissen for en krisepakke til reiselivsnæringen fra 1. september og ut 2020.

En milliard kroner skal gå til reiselivsbedriftenes faste utgifter og 250 millioner til omstilling i bransjen. 175 000 årsverk over hele landet er berørt av corona-pandemien i større eller mindre grad.

Spørsmål 1: Hvor stor del av de faste kostnadene blir dekket?

Spørsmål 2: Når kommer det signaler om den lave momssatsen på 6 prosent også fortsetter i 20121?

Spørsmål 3: Er bankene villige til å mellomfinansiere denne milliarden fram til statens utbetalinger først kommer på nyåret i 2021?

- I det store og hele har næringen stort behov for en lengre horisont enn fram til nyttår. Det skjer ikke mye de tre første månedene. De fleste aktørene i denne store næringen trenger å vite mer nå for hele 2021, i alle fall fram til neste sommer i første omgang, sier ordfører Remi Solberg (Ap) i Vestvågøy kommune til Dagbladet.

Distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) ordla seg slik da hun presenterte krisepakken ut året sammen med næringsminister Iselin Nybø (V):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.