Ordknapp om milliard­tap og regnskapsrot

Nybakt Equinor-sjef Anders Opedal har mer enn klimanøytrale planer på agendaen. Tirsdag holder Stortingets energi- og miljøkomité åpen høring om Equinors USA-satsing.

Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært litt hektisk. Om et øyeblikk skal jeg sette meg i bilen og kjøre til Kårstø for en omvisning og se hvordan de arbeider der - ikke minst innenfor sikkerhet. Deretter skal jeg ha et globalt allmøte - selvfølgelig digitalt, sier Anders Opedal (52) til Børsen.

Mandag tok den norske næringslivstoppen og petroleumsingeniøren over som konsernsjef i Equinor. På samme tid kunngjør selskapet at de har som ambisjon å bli klimanøytral innen 2050.

Børsen får noen få minutter på telefon med den nybakte toppsjefen - noe som kan illustrere den hektiske timeplanen han står overfor i dagene og ukene framover.

- Selskapet skal være ledende i det grønne skiftet, proklamerer Opedal videre.

- Aldri i null

Ifølge en pressemelding fra selskapet omfatter ambisjonen utslipp fra produksjon og forbruk av energi. Den setter en klar strategisk retning for langsiktig verdiskaping i tråd med Parisavtalen.

Opedal peker på konkrete punkter for å redusere absolutte klimagassutslipp i Norge. På samme tid understreker 52-åringen at et fullstendig nullpunkt ikke er mulig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.