Ordknapp om milliard­tap og regnskapsrot

Nybakt Equinor-sjef Anders Opedal har mer enn klimanøytrale planer på agendaen. Tirsdag holder Stortingets energi- og miljøkomité åpen høring om Equinors USA-satsing.

Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært litt hektisk. Om et øyeblikk skal jeg sette meg i bilen og kjøre til Kårstø for en omvisning og se hvordan de arbeider der - ikke minst innenfor sikkerhet. Deretter skal jeg ha et globalt allmøte - selvfølgelig digitalt, sier Anders Opedal (52) til Børsen.

Mandag tok den norske næringslivstoppen og petroleumsingeniøren over som konsernsjef i Equinor. På samme tid kunngjør selskapet at de har som ambisjon å bli klimanøytral innen 2050.

Børsen får noen få minutter på telefon med den nybakte toppsjefen - noe som kan illustrere den hektiske timeplanen han står overfor i dagene og ukene framover.

- Selskapet skal være ledende i det grønne skiftet, proklamerer Opedal videre.

- Aldri i null

Ifølge en pressemelding fra selskapet omfatter ambisjonen utslipp fra produksjon og forbruk av energi. Den setter en klar strategisk retning for langsiktig verdiskaping i tråd med Parisavtalen.

Opedal peker på konkrete punkter for å redusere absolutte klimagassutslipp i Norge. På samme tid understreker 52-åringen at et fullstendig nullpunkt ikke er mulig:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer