Oppe i høyden, ved endeholdeplassen til verdens nordligste trikk, ligger Lian restaurant og skuer ut over Trondheimsfjorden og Trondheim by. Nå skal den selges.
- Pandemien og mangel på målrettede tiltak til en hardt rammet bransje har gjort at alle kreftene mine er brukt opp. Jeg legger livsverket mitt ut for salg, sier kokken og gründeren Inge Johnsen.
Adresseavisen intervjuet først Johnsen om saken.
Roper varsko
52-årige Johnsen er utdannet kokk og begynte i faget i 1987. Siden 1999 har han drevet for seg sjøl. Han har drevet kafeer på museum, levert catering til Lerkendal og Lade gård og jobbet for å fremme norsk matkultur. I 2005 kjøpte han Lian restaurant, som han har drevet i 16 år.
- Sammen med mine ansatte har dette vært mitt livsverk, men på nyåret orket jeg ikke mer og det blir slutt for «Inge på Lian». Jeg kunne ha valgt å trekke meg stille ut, men jeg ønsker å rope et varsko, sier han og fortsetter:
- Det politiske Norge har diskutert om polet skulle holde åpent, men det blir for smått. En hel bransje kveles av nedstengninger, gjenåpninger, antallsbegrensninger og uforutsigbare regelendringer, sier han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger