Corona:

- Orker ikke mer. Selger livsverket

I 16 år har Inge Johnsen (52) drevet Lian restaurant i Trondheim, men nå slamrer han med dørene. - Vi har forsøkt å rope varsko om en bransje i nød, men er ikke hørt, sier kokken og gründeren.

SKAL SELGES: Siden 2005 har Inge Johnsen drevet Lian restaurant. Corona-pandemien gjør at han ikke orker mer. Nå legges bygget fra 1800-tallet ut til salgs. Foto: Harald Wanvik, Interiørfoto AS
SKAL SELGES: Siden 2005 har Inge Johnsen drevet Lian restaurant. Corona-pandemien gjør at han ikke orker mer. Nå legges bygget fra 1800-tallet ut til salgs. Foto: Harald Wanvik, Interiørfoto AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppe i høyden, ved endeholdeplassen til verdens nordligste trikk, ligger Lian restaurant og skuer ut over Trondheimsfjorden og Trondheim by. Nå skal den selges.

- Pandemien og mangel på målrettede tiltak til en hardt rammet bransje har gjort at alle kreftene mine er brukt opp. Jeg legger livsverket mitt ut for salg, sier kokken og gründeren Inge Johnsen.

Adresseavisen intervjuet først Johnsen om saken.

Roper varsko

52-årige Johnsen er utdannet kokk og begynte i faget i 1987. Siden 1999 har han drevet for seg sjøl. Han har drevet kafeer på museum, levert catering til Lerkendal og Lade gård og jobbet for å fremme norsk matkultur. I 2005 kjøpte han Lian restaurant, som han har drevet i 16 år.

- Sammen med mine ansatte har dette vært mitt livsverk, men på nyåret orket jeg ikke mer og det blir slutt for «Inge på Lian». Jeg kunne ha valgt å trekke meg stille ut, men jeg ønsker å rope et varsko, sier han og fortsetter:

- Det politiske Norge har diskutert om polet skulle holde åpent, men det blir for smått. En hel bransje kveles av nedstengninger, gjenåpninger, antallsbegrensninger og uforutsigbare regelendringer, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.