Susanne (24):

- Orket ikke mer hets

Fisker Susanne Mortensen går hardt ut mot eget arbeidsmiljø og sier at nok er nok. Det sier fiskertoppene seg enig med.

ARBEIDSMILJØ: Susanne Mortensen forteller at hun har hatt mange vonde opplevelser på jobben. Foto: Privat
ARBEIDSMILJØ: Susanne Mortensen forteller at hun har hatt mange vonde opplevelser på jobben. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Susanne Mortensen fra Tromsø var 19 år gammel tok hun et valg om å bli fisker. I dag er hun 24 år og kan trygt si at hun har svært blandede følelser til yrkesvalget.

- Som kvinne i fiskerinæringen føler man seg ganske alene. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at det var sosialt akseptert å kalle kvinner «horer» og «fitter» i miljøet, sier Susanne til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Susanne sier at hun selv har fått slike skjellsord slengt etter seg siden hun begynte å jobbe som fisker for fem år siden.

Hun mener at problemet ikke bare handler om dem som kaller henne så mye stygt, men at «alle» aksepterer at man gjør slikt.

- Ingen sier noe

- Det er mange ganger overordnede og kolleger har sagt stygge ting til meg, og mange har bare stått og sett på. Ingen har sagt «Hei! Det der er ikke greit å si», og det gjør at man føler seg utrolig alene.

24-åringen hevder at hun har prøvd å ta problemene ganske høyt opp i systemet.

- Jeg har sagt fra til rederier og fagforbund, men ting har ikke endret seg. Det er høye menn, med høye stillinger og mye penger, som prøver å feie utrop som mine under teppet. Så fort de kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer